Fotball og mote i Milano

Louisewinberg
Reiseguiden, besøkt 35 land

Milano lokker til seg cityslickers og urbane livsnytere. Mote- og designhovedstaden nummer ett er dessuten et veldig rimelig reisemål i høst. På helgen kan du gjøre et hotellkupp når alle forretningsreisende har dratt hjem.
Publisert 2 oktober 2011

Her ligger de store motehusene på rekke og rad og hele byen oser design. Milano er hjemby for flere av verdens mest kjente motedesignere, og utvalget av designbutikker, barer og restauranter virker uendelig. Bak den glamorøse fasaden finnes også et annet Milano, med koselige kanaler i bydelen Navagli og stille bakgater i kunstnerbydelen Brera. Og man får selvfølgelig ikke glemme fotballfestene på San Siro, som er hjemmebane for topplagene Internazionale og AC Milan.

Shopping for alle pengene

Milano er uten tvil først og fremst en shoppingby. Den mest innbitte shoppingeliten valfarter til den gyllne firkanten, gatene Via Della Spiga, Via Montenapoleone og Via Sant´ Andrea. Galleria Vittorio Emanuele er et legendarisk varehus med klær, sko, vesker og skjønnhetsprodukter i seks etasjer. Det finnes også flere outletbutikker der de store designerne selger klær fra forrige sesong til en billig penge. Et er D magazine Outlet som ligger midt blant de store flaggskipbutikkene i den gyllne motefirkanten. Milano har også flere gatemarkeder under åpen himmel.

Bo billig på helgen

Milano er en forretningsmetropol med høytrykk på hotellene hele arbeidsuken. I Milano ligger et av Italia største messesenter, Fiera Internazionale di Milano, noe som gjør at hotellene ofte er fulle av besøkende til messen på ukedager. Dette betyr at på helgen kan man komme veldig billig unna på hotellene, og man kan ofte bo veldig bra uten å betale så mye for det.

Mat i Milano

Milano er av byene i Italia med flest restauranter. De unge og hippe innbyggerne går gjerne på Happy Hour, eller Apertivo, mellom 18.30 og 21.30. For mindre enn en hundrelapp kan du da får en drink og en buffé med småretter. Vil du gå på en finere restaurant finnes det mange som har spesialisert seg på vin fra forskjellige vinregioner i Italia.

Slik kommer du deg rundt i Milano

Milano er en by det går fint å ta seg rundt i til fots, da veldig mye av de man vil se ligger nært hverandre. Det finnes også en bra t-bane, og der er stasjonen Duomo bra å huske navnet på. Det er Milanos midtpunkt, og der du finner de trendige motehusene, shoppingsenteret Galleria Vittorio Emanuele og La Scala. Det finnes også buss, men t-banen er å foretrekke, spesielt i rushtiden som er helt ekstrem i Milano. I tillegg går det sporvogner rundt i byen. Det er en sjarmerende og hyggelig måte å komme seg rundt i Milano på, og de eldste vognene er fra århundreskiftet. Det er samme billetter til all kollektivtransport og du kan kjøpe dem i automater på stasjonene og i aviskiosker. En enkeltreise koster cirka ti kroner.

Slik kommer du deg hit

Det går fly til Milano for noen hundrelapper. Milano har tre flyplasser. Linate (LIN) er Milanos internasjonale flyplass og ligger åtte kilometer øst for sentrum. Derfra kommer du deg inn til Stazione Centrale med buss for cirka 4 euro. Taxi koster cirka 15 euro. Malpensa (MXP) er den nest største flyplassen og ligger cirka fem mil øst for sentrum. Du kommer deg kjapt og enkelt inn til sentrum med toget Malpensa Express som går til Milano Cordona to ganger i timen. Reisen tar cirka 40 minutter og koster cirka hundre kroner. Legger du til noen kroner får du en tur og retur billett. Buss koster cirka 60 kroner og tar 50 minutter. Taxi koster cirka 700 kroner. Bergamo (BGY) er lavprisflyselskapenes flyplass. Den ligger også fem mil fra sentrum og derfra tar man flybuss inn til Milano.

Flybilletter til Milano:

Her bor du bra i Milano: