Europas beste outlet-shopping

Ellinor
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: Chic Outlet Shopping
Liker du eksklusiv shopping? Vi guider deg til fem outlets i Europa der du kan shoppe til mye lavere priser enn i de vanlige butikkene.
Publisert 14 mai 2012

Om du liker å gjøre et bra kjøp er outlet-shopping noe for deg. Her kan du kjøpe klær, sko, accessoirer og andre varer til kraftig nedsatte priser – og da snakker vi om luksusmerker som Prada, Versace, Michael Kors og Armani. Ofte er det prøvekolleksjoner, andresortering og slik som er til overs fra gamle sesonger. Prisene er ofte ekstremt bra med rabatter mellom 30 og 70 prosent. Her tipser vi om fem outlets i Europa.

1. Bicester Village – Storbritannia

I Bicester Village kan alle fashionistaer kjøpe Michael Kors og Alexander McQueen, eller hva med sportsklær fra The North Face eller et par klassiske UGGs. Og alt til superbra priser selvfølgelig! Det store senteret har massevis av butikker med klær, sko og kosmetikk. Bicester Village er en del av kjeden Chic Outlet Shopping og ligger cirka 1,5 time nordvest for London. Les mer på bicestervillage.com

Slik kommer du deg hit:
Til London går det direktefly med flere flyselskaper fra flere byer. Når du er i London finnes det flere måter å komme seg til Bicester Village på. Det finnes en shoppingbuss som går hver morgen fra Victoria Coach Station i London. Den plukker også opp passasjerer på visse hotell i sentrale London. Du kan også ta toget fra Marylebone til Bicester North og derfra ta kjøpesenterets egen buss.

2. Foxtown – Sveits

Planlegger du en bilferie i Europa i sommer så inngår kanskje et stopp på en outlet, og da er senteret Foxtown som ligger i den lille byen Mendrisio lengst sør i Sveits et bra valg. Her finner du kjente merker til 30-70 prosents rabatt. Du kan kjøpe alt fra luksusmerker som Versace og Prada til billigere merker som Esprit, Replay og United Colors of Benetton.
Mer informasjon og åpningstider på Foxtown.ch.

Slik kommer du deg hit:
Det er lettest å komme seg til Foxtown med egen bil, selv om det finnes andre muligheter. Adressen er Via A. Maspoli 18 i Mandrisio og ligger cirka en time nord for Milano med bil. Det går direktefly fra Norge til Milano og Bergamo i Italia.

3. La Vallée Village – Frankrike

I La Vallée Village finnes 90 forskjellige butikker å velge mellom og her blandes luksusmerker som Armani med sportsbutikker som Puma og Nike. Noe for alle smaker helt enkelt. Dessuten kan du kjøpe sko, accessoirer og en hel del annet. Senteret ligger cirka 35 minutter øst for Paris, i nærheten av Disneyland – perfekt å kombinere de to om man reiser med familien. La Vallée Village er en del av Chic Outlet Shopping, akkurat som Bicester Village i Storbritannia.
Mer informasjon og åpningstider på lavalleevillage.com/en.

Slik kommer du deg hit:
Fly til Paris og ha det som utgangspunkt for en dag med shopping. Fra sentrum kan du ta RER-toget som stopper på Val d´Europe/Serris Montévrain stasjon og derfra tar det cirka 10 minutter å gå til holdeplassen der shoppingsenterets egen buss stopper. Det går også en direktebuss fra Place des Pyramides i sentrale Paris.

4. Serravalle Designer Outlet – Italia

Italias første outlet er også den største i Europa med 180 butikker fylt til randen med alt fra klær og sko til vesker og innredning. Alt med rabatter på mellom 30 og 70 prosent. Serravalle Designer Outlet ligger i byen Serravalle Scrivia cirka 1 time sør for motebyen Milano, og her kan du shoppe luksusmerker som Dolce & Gabbana og Hugo Boss. Mer informasjon og åpningstider på mcarthurglen.it/serravalle/en.

Slik kommer du deg hit:
Du flyger direkte fra Norge til Italia, og lander da enten på Milanos flyplass eller i Bergamo. Det går direktebuss fra sentrale Milano, eller så kjører du dit med egen bil. Adressen er Via della Moda 1 i Serravalla Scriva.

5. Stockholm Quality Outlet –Sverige

Du trenger ikke å reise langt for å shoppe på outlet. Er du i Sverige i sommer kan du dra til Barkaby utenfor Stockholm der det ligger et bra outletsenter med 50 butikker som selger mer enn 100 forskjellige varemerker. Som vanlig med rabatter mellom 30 og 70 prosent, og best av alt er at her kan du kjøpe svenske merker som Acne, Filippa K og Odd Molly. Det finnes også internasjonale merker som Hugo Boss og Tommy Hilfiger.
Mer informasjon finner du på qualityoutlet.com.

Slik kommer du deg hit:
Stockholm Quality Outlet ligger cirka 30 minutter nordvest for Stockholm, og du kommer deg dit med pendeltog og buss, du bytter i Jacobsberg eller Barkaby. Adressen er Majorsgatan 2 i Järfälla for deg som kommer med bil.


Fly til shoppingenBo ekstra bra når du shopper