Fem hete weekendbyer

Veronicah
Reiseguiden, besøkt 20 land

Foto: Thinkstock
Foto: tesseli, medlem siden 2006
Foto: Thinkstock
Foto: ninacz, medlem siden 2007
Foto: josefinm, medlem siden 2008
I følge Lonely Planet og CNN er følgende noen av Europas heteste byer 2013. Byene egner seg godt for weekendreiser med drøyt to til tre timer på flyet.
Publisert 25 februar 2013

Belfast – near, far, wherever you are…
Den skjebnesvangre Titanic som gikk til grunne for hundre år siden, bygdes i Belfast. Du kan fremdeles besøke det gamle Harland og skipsverftet Wolff hvor dette luksuriøse fartøyet ble brakt til liv. I dag har området blitt gjenoppfunnet som Titanic Quarter, eller også kjent som Titanic Belfast-komplekset. I april i år vil Belfast være verktskap for Titanic Belfast Festival. For deg som har fått nok av alt oppstyr rundt Titanic finnes det her et yrende kultur- og natteliv, samt et stort utvalg av andre spennende severdigheter og aktiviteter.

Helsinki – mer enn vodka
Helsinki ble tildelt tittelen “The World Design Capital” i 2012 og fortsetter å presse kreative grenser. Om kort tid vil byen åpne den første offentlige badstuen, Kulttuurisauna, på cirka 50 år. Finner elsker kaffe og kan by på et enormt utvalg av kaféer og kaffetelt! Hovedstaden har et fremragende kulturtilbud, spesielt på sommeren, der en stor del av utvalget er kostnadsfritt.

Innsbruck – fortjener å sole seg i glansen
Østerrikets hovedstad Wien, har lenge stjålet rampelyset fra resten av landet, men Innsbruck fortjener å sole seg i glansen. Omringet av Alpene får du her tilgang til Europa beste skiområder. Kommer du hit tidelig på året kan du dele bakker med verdens snowboardelite som deltar i The Billabong Air & Style. Nok om snøaktiviteter, Innsbruck har også mye å lokke med under sommermånedene som for eksempel sykkeltur til historiske fjellandsbyer.

Amsterdam – en nygammel favoritt
Reisende har valfartet til Amsterdam i mange år. Denne byen egner seg utmerket for en storbyweekend og alle severdigheter og aktiviteter ligger i behagelig gangavstand. Under 2013 skal det feires mer enn på lenge i Amsterdam. I år avløses det ene jubileet av det andre. Rijksmuseet vil åpne dørene igjen i april etter 10 år med renovering og Van Gogh museet gjenåpnes i perfekt timing med museets 40-års jubileeum.

Reykjavik – pulserende og fasjonabel hovedstad
Reykjavik er en av Europas rimligste desitnasjoner. Denne isolerte hovedstaden har ikke bare et fantastisk landskap, men er også kjent for dramatisk arkitektur og et forrykende uteliv. Islendingene er utrolig motebevisste og her finnes det et godt utvalg av fasjonable motebutikker. Et noe annerledes museum er Fallosmuseet – her kan du undersøke utstyret til mer enn 100 forskjellige pattedyr. På vinteren finnes det gode muligheter for å se nordlys som danser rundt på himmelen.

Flybilletter finner du her

Hotell i weekendbyene finner du her


Fly til weekendbyeneOvernatting i weekendbyene