Feire jul og nyttår i Thailand

Teresen
Reiseguiden, besøkt 8 land

Foto: Thinkstock
Flykt fra julestria og nyttårshysteriet - reis til utlandet! Eller hvorfor ikke gi familien en solreise i julegave? Ta med feiringen til Thailand, et av de mest populære reisemålene på denne tiden av året.
Publisert 2 september 2013

I år faller julaften og nyttårsaften på en tirsdag som betyr langfri for de aller fleste - du trenger kun å ta deg fri fra jobb i 3 dager for å kunne reise bort i to uker. Thailand er en av storfavorittene under denne perioden. I desember byr Thailand på herlige 31 grader på dagen og 24 grader på natten.

Jul i Thailand

Flertallet av Thailands befolkning er buddhistiser og feirer derfor ikke jul, men når mange i Vesten kommer hit er det mange turiststeder som kler granen og pynter til jul. Phuket er utvilsomt det mest populære reisemålet rundt jul med destinasjoner som Kata, Karon og Patong. Hit kommer til og med julenissen - ridende på en elefant. Her finner du også butikker og markeder som er inspirert av jula med glitrende julepynt og julemusikk som strømmer fra høyttalerne.

På visse hoteller og restauranter feirer man skandinavisk jul. Velg mellom à la carté eller buffé på hotellet, på restaurant eller egen julekos på hotellrommet. Vil du gjerne ha tradisjonell julemat bør du sjekke hotellets utvalg før du bestiller. Tenk på at mange andre nasjonaliteter ikke feirer den 24. desember som vi gjør.

Nyttår i Thailand

Ettersom thailenderne ikke feirer jul er julaften og 1. juledag vanlige arbeidsdager. Derimot er nyttårsaften og 1. nyttårsdag helgedager og da er det fest. Et hett tips er å feriere i noen av badebyene rundt julaften og avslutte med nyttårsaften i Bangkok. Det thailandske nyttåret “Songkran” feires dog 13-15. april, men du kan likevel oppleve sprakende fyrverkerier 31. desember. Er du en festløve bør du dra på Full Moon Party Koh Phangan på nyttårsaften.

Beste shoppingen i Thailand

I Thailand finner du billig å bra shopping, pass derfor på å kjøp julegavene her. Husk å prute på produkter du finner på markedene - det forventes. Suan Chatuchak i Bangkok er et stort marked du ikke bør gå glipp av. I Chiang Mai i Nord-Thailand ligger The Night Bazaar. I Phuket kan du besøke varehuset Tesco Lotus Mall.

Fem populære badebyer i Thailand

Reiser du hit i julen vil du garantert få en hvit jul - flere av strendene i Thailand kan by på fin og hvit sand.

Phuket - En av Thailands mest populære destinasjoner som ligger sør i landet. Karon er stedets mest eksklusive strand.

Koh Samui - “Kokosnøttøya” er Thailands tredje største øy og ligger en time fra Bangkok. Største stranden heter Chaweng.

Koh Lanta - Barnevennelig øy som ligger i Krabiregionen på vestkysten. Klong Dao er en populær strand.

Khao Lak - Ligger nord for Phuket med vakre palmestrender. White Sand Beach er en populær strand.

Krabi - En badeby på fastlandet. Phra Nang Beach egner seg utmerket for sol og bad.

Bestille fly og hotell i Thailand

Dersom du ikke ønsker å reise på charter kan du sette sammen din egen pakkereise. Kjøp flybilletter og overnatting hver for seg - det kan til og med bli billigere. De fleste velger å fly til Bangkok eller Phuket. Velg mellom luksushotell, bungalows eller hotellrom med eller uten eget basseng - la lommeboken bestemme.


Fly til BangkokFly til PhuketFly til ulike steder i ThailandLukseriøse hotell i Thailand


Flere hotell finner du her >>


Charter til Thailand med utreise i desember og januar