Europas billigste weekendbyer

Annebente
Medlem siden 2014, besøkt 25 land

Foto: iStock
Er du klar for en weekendtur full av opplevelser i historiske og sjarmerende omgivelser? Ta med kjæresten på en romantisk helg, eller ta den lenge etterlengtede turen med vennegjengen og opplev en ny europeisk by.
Publisert 9 mai 2017

Vi har plukket ut 6 storbyer som alle vil gi deg en uforglemmelig helg enten det er romantikk, opplevelser eller bare et avbrekk i hverdagen som står på menyen. Og ikke minst, dette er noen av de billigste byene i Europa. Her kan du få mye moro for pengene.

Riga i Latvia

Riga er kjent for sine godt bevarte middelalderbygninger og den vakre gamlebyen står på UNESCOs verneliste. Her kan du spasere blant sjarmerende gamle bygninger, og når du trenger en hvil er det mange koselige tavernaer og restauranter i bydelen. Shopping i Riga kan være en hyggelig opplevelse for lommeboken. I tillegg til et godt utvalg av butikker i bykjernen finnes det mange bydelsmarkeder i Riga. Centraltirgus er et stort marked hvor du vil finne alt fra levende kyllinger til nips og klær - her får du en opplevelse av duft, lyd og inntrykk fra en annen verden. Riga er perfekt for en kort weekendtur med venner. Bykjernen er liten og oversiktlig og du rekker å få med deg mange opplevelser i løpet av en helg. Med hyggelige priser på mat, drikke og shoppingartikler kan du nyte helgen med god samvittighet.
Flyreisen til Riga tar under to timer fra Oslo. Du kan fly direkte med blant annet Norwegian og Air Baltic, ofte til lave priser.
Her kan du bestille din reise til Riga.

Vilnius i Litauen

Vilnius i Litauen er en av Europas billigste storbyer. Du finner hyggelige priser på alt fra hotell, mat, drikke og shopping. Den grønne og vakre byen har fine parker, storslagen arkitektur og brosteinsbelagte gater. Selv om byen er på størrelse med Oslo føles den som liten og hyggelig. Her er det et yrende liv døgnet rundt. Gamlebyen i sentrum står på UNESCOs verdensarvliste og er en av de største gamlebyene i Europa. Besøk et av de mange galleriene eller kirkene, eller bare gå på oppdagelsesferd i de trange gatene som snirkler seg rundt vakre bygninger. Ta også turen innom de gamle jødiske kvartalene og restene etter de stalinistiske monumentene. Like utenfor Vilnius kan du besøke majestetiske slott eller slappe av på et av de mange spa-sentrene i området. Både Ryan Air og Norwegian flyr direkte fra Norge til Vilnius.
Her kan du bestille din reise til Vilnius.

Dubrovnik i Kroatia

Tre timer med fly fra Oslo ligger Dubrovnik med sin sjarmerende gamleby (Stari Grad) og røde hustak i sterk kontrast til det blå havet som omringer byen. Interessen for Dubrovnik eksploderte da den populære serien Game of Thrones tok av, da Dubrovnik har blitt mye brukt til filminnspillingen. Gå langs den to kilometer lange bymuren eller ta linbanen opp til det 405 meter høye fjellet Srd og se utsikten over byen herfra. En annen ting som gjør Dubrovnik ideell for en variert langweekend er at du finner flere strender og badebrygger rett utenfor byen. Fly direkte til Dubrovnik med Norwegian.
Her kan du bestille din reise til Dubrovnik.

Warszawa i Polen

I Warszawa får du mye for pengene. Den polske hovedstaden som lå i ruiner etter nazistenes herjinger under krigen, har nå blitt møysommelig rekonstruert. Nå kan du nyte en helg i vakre omgivelser med storslått arkitektur. Besøk de mange palassene fra renessansen og barokken, sving innom den sjarmerende og livlige markedsplassen i gamlebyen eller ta en tur rundt i den vakre gamlebyen med spor helt tilbake til 1200-tallet. Få også med deg slottsplassen og det røde kongelige slottet. Warszawa har et godt utvalg av lokale småbutikker og flere store kjøpesenter med internasjonale merkebutikker. Vil du ha full fart til langt på natt kan du glede deg over byens uteliv. Her finner du mengder av barer og nattklubber som holder åpent helt fram til siste gjest har dratt hjem. Flere flyselskaper flyr deg direkte til hovedstaden i Polen på under to timer.
Her kan du bestille din reise til Warszawa.

Budapest i Ungarn

Budapest er en storslått by hvor severdighetene ligger tett. Med sine historiske bygg, slott og spir kan du gå på oppdagelsesferd på jakt byens røtter, som går helt tilbake til Romernes tid. På grunn av sin lange historie er det mye å se og oppleve i byen, så for en weekend må du velge ut dine favoritter. Slottshøyden med det kongelige palasset, Országház – Stortinget som er den største bygningen i Ungarn og et cruise på Donau kan kanskje friste. Elven Donau deler Budapest i to og de vakre broene forbinder bydelene med historie, kultur og mennesker sammen. Byen er kjent for sine kurbad og vil du skjemme deg bort med en spa-weekend er mulighetene mange her. Kjøpeglade turister kan glede seg over butikkene i gågata eller et av de mange kjøpesentrene i byen. Ungarn er kjent for god mat og har et stort utvalg av restauranter i alle prisklasser.
Norwegian har direkteruter til Budapest med reisetid rett under 2,5 time.
Her kan du bestille din reise til Budapest.

Lisboa i Portugal

Lisboa er kanskje ikke blant de aller billigste storbyene, men den ligger likevel godt an på prisbarometeret sammenlignet med andre Vesteuropeiske storbyer. Byen er på full fart mot å bli en av de nye trendy storbyene, og det er ikke uten grunn. Lisboa er en vakker, sjarmerende og kontrastfylt med en god blanding av gammelt og nytt. De smale gatene slynger seg blant pittoreske hus og grønne parker. Langs de brede bulevardene ligger palasser og vakre plasser. Med sine gule sporvogner som kjører opp og ned de bratte bakkene minner byen om San Francisco. Den store broen i byen er inspirert av nettopp Golden Gate. I Lisboa kan du nyte et deilig varmt klima til langt ut på høsten, og hva er vel ikke bedre enn et avbrekk på en koselig utendørs taverna når solen skinner? Når du er i Lisboa må du besøke palasset Mosteiro dos Jerónimos i bydelen Belém. Palasset står på listen over UNESCOS verdensarv og ble bygget etter at Vasco da Gama fant sjøveien til India. Flyturen til Lisboa tar ca. fire timer. Norwegian har direkterute til Portugal hovedstad.
Her kan du bestille din reise til Lisboa.


Billige flybilletterBo billig i nærheten av sentrum