Europas beste nyttårsbyer

Ellinor
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: Shutterstock
Her er 5 byer som vet å feire det nye året, enten du vil starte det på en av Europas største gatefester eller ser etter en koselig utflukt med en du er glad i.
Publisert 9 november 2021

Edinburgh – Hogmanay Street Party

Skotter vet hvordan man feirer det nye året med pomp og prakt. Hvert år samles rundt 100 000 festglade mennesker i Edinburgh for å være med på den store folkefesten Hogmanay. Årets fest pågår fra den 29. desember til den 1. januar og byr på konserter og ulike arrangement - se hele programmet her. På selve nyttårsaften er det Hogmanay Street Party som er en av verdens beste gatefester.
Finn en flybillett til Edinburg
Pakkereiser til Edinburgh

Berlin – en av Europas største gatefester

Berlin er helt klart en av Europas beste nyttårsbyer. Et to kilometer langt festområde strekker seg fra den store scenen ved Brandenburger Tor til 17. juni-gaten i sentrale Berlin. Hvert år lokker Silvester (som nyttår heter på tysk) hundretusenvis av besøkere ut på gatene for å feire. Det er gratis å delta, og på området er det både DJ's og flere band. Det spektakulære fyrverkeriet ved midnatt slår det meste, og når det er over, fortsetter du festen på en av Berlins mange klubber.
Finn en flybillett til Berlin
Pakkereiser til Berlin

Paris – romantisk klassiker

Paris er en klassisker for nyttårsfeiringen, men husk å bestille hotell i god tid. Paris er ingen billig by, men det finnes alternativ som passer for alle både når det gjelder fornøyelser og hotell. Mange starter kvelden med en middag og når klokken slår tolv er det tid for fyrverkerier. De beste områdene å se det er på Champs Elysée eller på torget ved den hvite kirken Sacré-Cœur i Montmartre. Den som vil ha en romantisk nyttårsaften kan bestille et elvecruise på Seinen der man kan skåle i champagne.
Finn en flybillett til Paris
Pakkereiser til Paris

Praha – elvecruise og nyttårsraketter

Praha er en populær festby som også er svært billig å være i. Ved midnatt samles mange for å se på fyrverkeriene ved torget i den gamle bydelen. Nattens beste fest er en partybåt på elven. Her er velkomstdrink, buffet og champagne å skåle i ved tolvslaget inkludert og tillegg er det underholdning ombord med liveband og DJs.
Finn en flybillett til Praha
Pakkereiser til Praha

Amsterdam – kort vei mellom fest og konserter

Før klokken slår tolv er det en god idé å gå til en bar eller en restaurant for å feire. Klokken tolv går startskuddet for festen som holder på til ut på morgenkvisten. På Dam Square er det øltelt og man har bra utsikt mot fyrverkeriene, og byen er fylt med konserter og opplegg. Vil du ha litt roligere omgivelser kan du stille deg på en valgfri bro ved kanalene og bare se opp mot himmelen.
Finn en flybillett til Amsterdam
Pakkereiser til Amsterdam


Billige flybilletter