Publisert 9 oktober 2019

Tradisjonsrikt i Budapest

I flotte Budapest som sies å være en av de vakreste byene i Europa har man lange tradisjoner for spa. De er kjent for sine mange termalbad med mineralrikt kildevann, og er faktisk den byen med flest termalbad og spa. Det finnes massevis av offentlige kurbad i Budapest, i tillegg til flere private bad som blant annet finnes på de mange spa-hotellene her. Det er lett å komme seg hit med direktefly fra Oslo med Norwegian, og i hotellovernattingen kan man få behandlinger inkludert.
Finn din reise til Budapest her.

Naturlig spa på Island

Island kan man kose seg i helsebringende og varmt kildevann hele året. Den Blå Lagune holder 32 grader, og er noe av det første man ser når man lander på Island. Etter en halvtime er både hud og hår merkbart mykere. Det finnes også massører tilgjengelig om du vil avslutte med en massasje når kroppen er myk og varm, men husk å bestille tid på forhånd! I hovedstaden Reykjavik er det flere hoteller som har spesialisert seg på spa og kan tilby alle mulige behandlinger mellom himmel og jord.
Finn din reise til Island her.

Rimelig spa i Tallin

Vakre Tallin som står på UNESCOs verdensarvliste takket være sin middelalderske bykjerne, og er et av de mest populære reisemålene for spa-ferier. Med direktefly fra Norge er det både enkelt og billig å reise hit. Byen har mer en ett dusin spa-hotell og tilbyr overnattingspakker på 2 til 6 dager som inkluderer diverse behandlinger. Perfekt for jentegjengen som vil skjemme bort seg selv. Til Tallin går det direktefly fra flere flyplasser i Norge.
Finn din reise til Tallin her.

Sopot – Polens store spaby ved havet

Kun 12 minutter med tog fra populære Gdansk ligger SopotPolen store spaby på den polske rivieraen, som om sommeren frister med sine hvite sandstrender fylt med tyske strandkurver. Her får du spa og mineralbad til en billig penge, og kan sprite det opp med besøk til Gdansk. Sopot kalles også for Polens St. Tropez. Byen er Polens sommerhovedstad, og har blant annet Europa lengste trebrygge. Om vinteren kan du pakke deg inn i varme morgenkåper og nyte dampende spabehandlinger.
Finn din reise til Sopot her.

Wellness og massasje i Praha

Tsjekkias spatradisjon er svært gammelt og kjent verden over. Mens et spabesøk for oss nordmenn handler mest om å bli skjemt bort med en deilig massasje og luksus for sjelen, så sjekker ofte tsjekkerne inn på spa en hel uke og følger både behandlingsprogram, iblant med spesielle kostholdsanbefalinger. Med andre ord er fokuset på velvære generelt veldig stort her. Når du besøker byen, pass også på å sjekke ut den kjente Karlsbroen og Gamlebyens torg. Det går direktefly til Praha fra mange norske byer, og det er en veldig billig by å feriere i.
Finn din reise til Praha her.

Europas største spaanlegg i Riga

Riga har vært et populært spa-reisemål siden den russiske tsarens tid, og er ikke blitt mindre populært med årene. Man bor som regel en bit utenfor Riga, ved havet i byen Jurmela. Her ligger flere hotell som kan friste sine gjester med noen av Europas største spa-anlegg. Inne i selve Riga finnes det et stort utvalg av dag-spa i tillegg til noen spa-hoteller. Hit går det direktefly fra nesten alle store flyplasser i Norge med et flertall flyselskaper. Hotellene har bra priser og holder en god standard.
Finn din reise til Riga her.