24 timer i Budapest

Robin90
Medlem siden 2008, besøkt 33 land

Foto: IStock
Foto: iStock
Foto:iStock
Vårt medlem Robin har vært i Budapest og kost seg med god mat, kultur og varme bad. Her er Robins 4 musts om du har 24 timer i Budapest.
Publisert 7 mars 2018

1. Restaurant Stika

Start dagen med en herlig brunsj på restauranten Stika. Dette bør du virkelig unne deg. Fantastiske retter til billige priser. Det er heller ikke en ulempe at maten ser helt fantastisk ut på tallerkenen. Prøv Egg Florentine – en soleklar favoritt.
Les mer om Stika her»

2. Mattiaskirken

Mattiaskirken på toppen av byen har en helt fantastisk utsikt. Her ser du Parlamentet og Donau-elven som smyger seg gjennom byen. Det finnes mange koselige kafeer og restauranger rundt kirken. Det er enkelt å komme seg opp hit med både busser og trikk.

3. Széchenyi termalbad

Et must når man er i Budapest. For ca 180 kroner får du en hel dag på dette fantastiske termalbadet med både innendørs- og utendørsbassenger, så her er det bare å velge og vrake. Følelsen etterpå slår det meste.

4. Parlamentet

Budapest mest ikoniske bygning ble ferdigstilt i 1904 og rammer inn 18000 m2 med imponerende arkitektur. Bør fremfor alt besøkes på kveldstid når den lyses opp i mørket og speiler seg i elven.

––––––––––––––––––––––––––

Generelt kan Budapest by på storslagen arkitektur kombinert med mat som smaker fantastisk – og til en billig penge. Jeg anbefaler virkelig Budapest og gleder meg til å reise tilbake.

Finn billige pakkereiser til Budapest her »


Tilbud - Weekend & Storby