Dubai – når størrelsen teller

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Midtøstens Las Vegas møter Disneyland. Opplev byen som ble bitt av storhetsgalskap.
Publisert 4 september 2017

For 50 år siden var ikke Dubai annet enn en liten landsby i ørkenen – i dag kalles byen Midtøstens Las Vegas og er en salig blanding av gigantiske byggeprosjekt, ekstrem luksus, enorme kjøpesentre og mengder av andre mer eller mindre vanvittige påfunn. Men Dubai er også mer enn bare galskap: her samles mennesker fra hele verden for å jobbe, shoppe, feriere og feste. Vi tipser om 8 ting du kan gjøre i Dubai.

Se priser til Dubai:
- Fly til Dubai
- Charter til Dubai

1. Shop 'till you drop

Dubai tilbyr uendelige shoppingmuligheter og det er vanskelig å ikke bli påvirket av shoppinghysteri når du er her. Dubai Mall huserer ikke mindre enn 1200 butikker, verdens største akvarium, en innendørs skøytebane og 22 kinosaler. Selv om du velger å ikke shoppe kan det være verdt å avlegge et besøk.

For en rimeligere og mindre steril shoppingopplevelse er det de mange basarene som gjelder. De kalles souker, og består av smale gater på kryss og tvers der små butikker og boder står tett i tett. Parfymer, gull, elektronikk, sko, stoffer, klokker, smykker og krydder – her finnes det aller meste. Shoppingen blir fort intensiv – husk å prute.

2. Innendørs skikjøring

Vegg i vegg med shoppingsenteret Mall of the Emirates ligger Ski Dubai – et kjempekjøleskap med kunstige skibakker og utleie av slalåmski, snowboard og akebrett. Leie av utstyr inngår når du kjøper heiskort, og bakkene er åpne fra morgen til midnatt. Selve skikjøringen er kanskje ikke av det utfordrende slaget, men opplevelsen er definitivt surrealistisk nok for å være verdt et besøk.

3. Det gamle Dubai

Det er lett å gå glipp av det lille som er igjen av det gamle Dubai. I områdene Bastakiya og Shindagha kan du oppleve byens historie, og på Dubai Museum kan du besøke det gamle fortet Al Fahidi fra slutten av 1700-tallet.

4. Burj Al Arab

Hotellet Burj Al Arab er en av Dubais aller største severdigheter. Med sine 321 meter over bakken, syv stjerner og futuristiske design har bygningen blitt ett verdensberømt landemerke og selve symbolet for utviklingen i Emiratene. Ingen uten reservasjon kommer inn på hotellet, til og med en drink i baren må reserveres på forhånd. Fra den offentlige delen av Jumeriastranden har du gode muligheter til å fotografere hotellet i all sin prakt.

5. Ørkensafari

Når du er inne i byens kjøpesenter, restauranter og hoteller er det lett å glemme at du faktisk befinner deg midt i ørkenen. En dagstur utenfor byen gir deg fort nærkontakt med den varme sanden. Ørkensafari tilbys i mange varianter, alt fra ørkenrally i jeep til å ri på kamel blant sanddynene. Man kan også besøke en beduinleir og se solnedgangen farge sanden rød.

6. Mat og drikke

I Dubai får man bare servere alkohol på hotellene, og derfor ligger de fleste finere restauranter i direkte forbindelse med et hotell. Her serveres den ene gastronomiske opplevelsen etter den andre – men det er ikke en billig fornøyelse. Vil du derimot spise både billig og godt, og klarer deg uten øl og vin til maten, ligger de indiske og asiatiske restaurantene på rekke og rad i områder som Bur Dubai og Deira. Følg folkemassene og la luktesansen lede deg.

7. Se Dubai fra luften

Ikke bare har Dubai en fantastisk skyline – her får du et spektakulært syn fra luften. Du kan for eksempel ta en tur i luftballong og se Dubais langstrakte ørken og sanddyner i soloppgangen, eller om du er en adrenalinjunkie kan du våge deg ut på et fallskjermhopp over Dubais ikoniske symbol – The Palm. Garantert en av verdens beste utsikter for skydiving!

8. Dubai Creek

Etter at du har nytt den svimlende utsikten fra høydene Burj Al Arab og Burj Khalifa, er det godt å komme til kontrasten Dubai Creek, med sine flytende gamle takbåter. Ta en båt fra Bur Dubai Abra Station på sørsiden og ta turen over kanalen og bli møtt av eksotisk krydderlukt på Dubai’s krydder-souk på den andre siden. Kjøp med lokale varer og se deg rundt i den gamle bydelen Deira, med sine smale smug og gater. Her får du gammeldags atmosfære som en kontrast til det futuristiske Dubai.

Se priser til Dubai:
- Fly til Dubai
- Hotell i Dubai
- Charter til Dubai


Charter til Dubai

Sammenlign alle reiser til Dubai fra Norge


Fly til Dubai

Hotell fra 3 stjerner