Reise med barn til Dubai

Veronicah
Reiseguiden, besøkt 20 land

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Ving
Dubai er godt tilrettelagt for barnefamilier. Her er det rent og pent og skal være et av de tryggeste reisemålene i verden.
Publisert 20 oktober 2013

Det er nesten umulig å kjede seg i Dubai. Alle de større kjøpesentrene har mange aktiviteter for barn, det finnes utallige lekeplasser, og alle restauranter har en egen barnemeny. De aller fleste hotellene har egne barnerom eller fellesarealer med spill, leker og lignende. Strendene i Dubai er kjempeflotte og rene paradiset for barna.

Aktiviteter for hele familien

Dubai er et mekka for shoppingglade, men også et stort lekeland for hele familien. En av de største badeparkene, Wild Wadi Waterpark, er på hele 12 mål og har vannsklier og vannaktiviteter i alle former og størrelser. Dette er et badeparadis for barn i alle aldre.

Vil du bort fra sol og varme noen timer kan du legge et besøk på Ski Dubai, et innendørs skianlegg med ekte snø og fem nedfarter. Her finnes det også en snowboard park med diverse hopp og quarter pipe. I bunnen av bakken kan barna rulle og leke i snøen. Skikortet inkluderer både skiklær og utstyr.

En organisert ørkensafari anbefales av de fleste som har vært med på dette. Kjøringen i ørkenen med firehjulstrekker er i seg selv en artig opplevelse. Utenfor bilen kan du få deg et adrenalinrush på sandbrett, ri på kamel, nyte utsøkt mat understjernehimmelen eller underholdes av folkemusikk og magedans.

Avslappende familiepiknik

Dersom det ikke er for varmt kan en piknik i en av Dubais mange parker være en hyggelig aktivitet. En av de største parkene, Safa-parken har barnevennlige aktiviteter, lekeplasser, innsjøer med sykkelbårutleie og grillplasser. Andre piknikvennelige parker i Dubai er Jumeirah Beach Park, Mushrif Park, Zabeel Park, Dubai Creek Park og Al Mamzar Park.

Andre spennende attraksjoner for barna er Dubai Dolphinarium som byr på et fantastisk show med delfiner og seler, Dubai Fountain – et spektakulært vannfonteneshow utenfor Dubai Mall, eller Candylicious – en av verdens største godteributikker.

Barnevennlig overnatting

Dubai har et stort utvalg av barnevennlige hotell med muligheter for lek og moro, samt aktiviteter for barna. Her er noen flotte hotell som passer for hele familien:

Atlantis The Palm, Jumeira
Dette er et lukseriøst hotell på den kunstige øya Palm Jumeirah, som har det lille ekstra. På hotellområdet ligger Dolphin Bay - en stor lagune med delfiner, Aquaventure - en stor vannpark, The Lost Chambers – et gigantisk akvarium. Hotellet har ogsåe egen barneklubb for barn mellom 3 og 12 år. Les mer om hotellet her.

Palm Tree Court & Spa, litt utenfor Dubai
Eksklusivt strandhotell med et omfattende utvalg av aktiviteter for både store og små. Her finnes det lekeplass og barneklubb, gratis utlån av sykler, samt aktiviteter som minigolf, ridning, ulike ballsporter og mye mer. Les mer om hotellet her.

Hilton Dubai Jumeirah Resort, Jumeira
Dette 5-stjerners hotellet ligger midt på Jumeirah Beach. Hotellet har et koselig lekerom og en liten lekeplass med eget hoppeslott. Her kan du velge å bo i fine familiesuiter som ligger i hotellets øverste etasjer. Les mer om hotellet her.

Jebel Ali Hotel & Golf Resort, litt utenfor Dubai
Et familievennlig hotell med beliggenhet på en 800 meter lang, privat palmestrand med frodige hager, tre herlige svømmebasseng og 15 ulike restauranter og barer. Hotellet et bredt utvalg av fritidsaktiviteter i fantastiske omgivelser. Les mer om hotellet her.

Ta deg hit og rundt

Den beste tiden å reise hit er fra november til mars/april, da temperaturene er som mest behagelige. Flyselskapet Norwegian flyr relativt rimelig direkte fra Oslo. Flyreisen tar syv timer. Ellers kan du dra på charter med flere ulike reiseselskap.

Bestill en «Pink Taxi» når du reiser med små barn. Samtlige biler er utstyrt med barnesete. Disse taxiene er lett å få øye på ettersom bilen og sjåføren er kledd i rosa. Lei gjerne en rosa taxi en halv eller en hel dag dersom du vil ta med familie på litt sightseeing. Trafikken i Dubai er ganske heftig og det kan være vanskelig å spasere selv korte strekninger.


Fly til DubaiLukseriøs charter til Dubai


Flere charterreiser til Dubai >>

Annonser:

Gode tilbud til Dubai