Disney jorda rundt

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
7 destinasjoner, 7 x Disney. Her er fornøyelsesparkene som sikrer suksess på familieferien.
Publisert 31 august 2017

Som et av verdens ledende trekkplastre for familiereiser og underholdningsopplevelser tar Disney-parker verden rundt imot millioner av store og små hvert år. Du har mest sannsynlig hørt om Disneyland i Paris og Orlando, men visste du at du også finner den kjente temaparken på destinasjoner som Japan og Hong Kong? Vi guider deg til Disney jorda rundt – og hva du kan forvente deg av de ulike parkene.

Disneyland Resort, California

Disneyland Resort er den aller første Disney-parken som ble åpnet allerede i 1955, hvor selveste Walt Disney også har spasert nedover gatene. Etter det har over 750 millioner gått i hans fotspor for å oppleve den samme gleden i de to temaparkene, som også er tilknyttet tre Disney-hotell og Downtown Disney shopping, mat og underholdningsområde. Her finner du blant annet et eget Cars-land, inspirert av filmen Cars, den 1920 og 1930 Los Angeles-inspirerte Buena Vista Street og et stort, nyåpnet Star Wars-land. Du finner parken i Anaheim, ca. 40 minutter å kjøre fra LA.
Finn fly til Los Angeles // Hotell i Los Angeles

Disneyland Paris

Den kjente og kjære Disney-parken som ligger 40 minutter med tog fra Paris er den mest populære destinasjonen i Europa og har to separerte hovedparker. Hovedparken inneholder 5 ulike land: Adventureland, Fantasyland, Discoveryland, Frontierland og Main Street USA. I Discoveryland finner du blant annet futuristiske berg-og-dal-baner akkurat som i Tomorrowland i California. Den andre parken, Walt Disney Studios Park, har et gjennomgående filmtema hvor man kan se show som viser hvordan spesialeffekter og filmstunt gjøres i virkeligheten, for ikke å glemme den svimlende Rock ‘N’ Roller Coaster som er innendørs, spiller musikken til Aerosmith og er den raskeste berg-og-dal-banen i Frankrike. Her får du følelsen av å bli skutt ut i en crazy musikkopplevelse i verdensrommet. I 2014 åpnet de også et tema-område basert på den kjente filmen Ratatouille. I tilknytning til Disneyland finner du også 7 ulike Disney-hotell, førsteklasses golfbaner (en for voksne og en for barn) og Disney Village underholdnings- og shoppingdistrikt.
Finn fly til Paris

Walt Disney World Resort, Orlando

I Lake Buena Vista som ligger ca. 25 minutter med bil fra Orlando by ligger det største og mest besøkte underholdningskomplekset i verden; Orlandos Walt Disney World Resort. Her finner du hele 4 temaparker (Magic Kingdom, Disney's Animal Kingdom, Disney's Hollywood Studios og Epcot), 2 vannparker (Typhoon Lagoon og Blizzard Beach), 5 golfbaner, 27 resorts og hundrevis av mat- og shoppingopplevelser, og hele området har et areal på størrelse med San Fransisco. Disney Quest er også en innendørs temapark som ligger i Downtown Disney-området. I tillegg bygges det nå et helt nytt område kalt Pandora – The World of AVATAR, som vil være den største utbyggelsen i Disney’s Animal Kingdoms historie. Som det eneste Disney-komplekset i verden som har fått betegnelsen Disney World fremfor “Park” er Walt Disney World Resort en egen verden så stor og innholdsrik at du kan besøke stedet gang på gang uten å kjede deg.
Finn fly til Orlando // Hotell i Orlando

Tokyo Disney Resort

Tokyo Disney Resort var den første Disney-parken som noengang ble bygget utenfor USA, i 1983, og har siden den gang blitt Japans mest besøkte familiedestinasjon. Her finner du to temaparker, Tokyo Disneyland og Tokyo Disney Sea, pluss tre Disney-hotell og et shopping, mat og underholdningsdistrikt. I Tokyo Disneyland finner du 7 ulike “land”: Tomorrowland, Adventureland, Critter Country, Fantasyland, Toontown, World Bazaar og Westernland. På Tokyo Disney Sea finner du blant annet en havfruelagune, og berg-og-dal-banene her er raskere og enda mer tilpasset voksne enn dem i Tokyo Disneyland.
Finn fly til Tokyo // Hotell i Tokyo

Hong Kong Disneyland Park

Som en “youngster” sammenlignet med sine eldre søsterparker i USA, Paris og Tokyo inneholder Disneyland i Hong Kong én temapark som ble ferdig i 2005. Her finner du 7 temabaserte land: Main Street, Fantasyland, Adventureland, Tomorrowland og de nyere landene Toy Story Land, Grizzly Gulch og Mystic Point. Dette underholdningslandet er tro mot den originale Disney-stilen, men er også tilpasset de lokale tradisjonene. Gjestene her kan også nyte dagene langs Inspiration Lake, som er den største menneskelagde innsjøen i Hong Kong, eller i arboreet som viser frem et unikt planteliv. På grunn av sitt lille størrelsesomfang sammenlignet med andre Disney-parker har denne parken opplevd lettere turistmengder enn de større søsterparkene. Hong Kong Disneyland Park ligger på Lantau Island, som nås på 20 minutter med bil fra Hong Kong by.
Finn fly til Hong Kong // Hotell i Hong Kong

Shanghai Disneyland Park

Denne Disney-parken er den aller nyeste og ble ferdigstilt i juni 2016. Her finner du de klassiske historiefortellingene og karakterene Disney er kjent for mikset med helt nye opplevelser skreddersydd for det kinesiske folk. Her finner du 6 ulike land: Adventure Isle, Fantasyland, Gardens of Imagination, Mickey Avenue, Tomorrowland og Treasure Cove. I tillegg er det 2 temahotell (Shanghai Disneyland Hotel og Toy Story Hotel),
Disneytown med sitt store shopping, mat og underholdningsområde, et teater i Broadway-stil og Wishing Star Park. Spennende eventyr, grønne frodige hager og mye fart og moro venter deg i Disneys nysatsing.
Finn fly til Shanghai // Hotell i Shanghai

Disney Cruise Line

Ja, du kan faktisk kombinere Disney med cruise! Disney Cruise Line har i dag fire skip: Disney Magic, Disney Wonder, Disney Dream og Disney Fantasy, og det er planer om to til. Gjestene kan seile ut fra havner verden over og nyte tropiske omgivelser i alt fra Karibia, Bahamas, Hawaii, Alaska og Europa. Et spennende stopp for dem som cruiser i Karibia er Castaway Day – Disneys private øy som kan friste med pudderhvite sandstrender og vaienede palmer, kun tilgjengelig for gjester av Disney Cruise Line.


Rimelige fly til Disneyland



Tilbud på Familieferier