Dette er hete Hurghada

Louisewinberg
Reiseguiden, besøkt 35 land

360 soldager i året, gyllne strender og massevis av hoteller og restauranter. Hurghada er hett og et perfekt reisemål på vinteren.
Publisert 27 september 2011

Det solsikre reisemålet Egypt har i gjennomsnitt fem dager med regn på et år. Hurghada er fiskebyen som ble forvandlet til en av Egypts med populære reisemål. Her finnes hundrevis av hotell og restauranter. Sammenlignet med Sharm el-Sheik så er Hurghada en riktig by, med en mye større andel lokalbefolkning. De nordlige delene av byen heter El Dahar og er den opprinnelige byen. Området kalles ofte for Downtown. Her bor lokalbefolkningen og her kan du shoppe på markeder og i butikker. Det ligger også flere billige hotell og hostels i området. I Sakkala, sør for El Dahar, finnes butikker og restauranter langs med en trafikkert vei. Lengst sør i Hurghada brer store og moderne hotellkomplekser seg ut med private strender så langt øyet kan nå.

Bade og dykke

De fleste av stredene i Hurghada er langgrunne og barnevennlige med perfekte forhold om du vil dykke eller snorkle i Rødehavet. To populære strender er Magawish og Arabia som har grovgornet gul sand. Her kan du seile, vindsurfe og stå på vannski.

Utflukter, ørkensafari og pyramider

Hurghada ligger ved Rødehavet og er et perfekt utgangspunkt for utflukter til Karnaktemplet i Luxor og Kongenes dal. Om du orker med en lang bussreise kan du også besøke Kairo og pyramidene. I Hurghada kan du dra på ørkensafari i jepp, ri på kamel eller besøke en beduinleir. Cirka 20 kilometer nord for Hurghada ligger det nybygde og barnevennlige resortområdet El Gouna, som også kalles for Egypts svar på Venezia på grunn av alle laguner og kanaler. Her finnes et stort utvalg av veldig bra golfbaner. Sør for Hurghada ligger Makadi Bay, som er et eksklusivt område med flotte hotell og en fin strand.

Slik kommer du deg hit

Det går charter til Hurghada med alle de store charterselskapene, fra Oslo, Bergen og Stavanger. Man kan reise hit året rundt, men utvalget av reiser er størst på vinterhalvåret. Reiser du med rutefly må du regne med å mellomlande i Kairo. Fra flyplassen, som ligger en bit utenfor sentrum er det lettest å ta taxi om man ikke reiser med charter og har busstransfer inkludert.

Finn billige reiser til Hurghada.

Charter til Hurghada:

Om Hurghada Hurghada-området, Afrika

Når du sitter på balkongen og føler for å ta deg en dukkert kan du innen få minutter være omringet av korallrev og tropiske fisker. I egyptiske Hurghada finner du nemlig noen av verdens beste dykkeforhold.

I Hurghada strekker de hvite sandstrendene seg mil etter mil, og du kan bo på hotell rett på stranden.

Det er fremfor alt dykkingen Hurghada er kjent for. Korallrevene begynner bare ti meter fra strandkanten og danner vakre formasjoner som tiltrekker seg hundrevis av arter av fargerike tropiske fisker.

Nesten alle vannsporter er populære her; vindsurfing, jetski… ja, alt som går an å gjøre i og på vann kan oppleves her.

Hurghada har både en tradisjonell souq, men også butikkgater og flere store kjøpesentre.

Det finnes også en bred, palmekantet strandpromenade her hvor du kan velge og vrake blant matretter fra hele verden.

En av de mest populære utfluktene i Hurghada er de mange templene og kongegravene i Luxor. Det er omtrent 29 mil fra hotellene til faraoenes verden.

To mil nord for Hurghada ligger en av verdens merkeligste badebyer. Lille El Gouna kalles ofte for ”Rødehavets Venezia” siden man bygget et nettverk med kanaler og små øyer her. Dette gjør at nesten alle hotellene har en egen strand. Noen ganger i uken arrangeres rundturer der du kan dra gjennom El Gounas spennende kanaler med båt.

5,5t.
Flytid fra Oslo
Reis fra Haugesund til Hurghada