Det beste av Barcelona

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: johan_84_, medlem siden 2006
Her er våre favoritter i Barcelona, alt fra tapas til fest og dagsutflukter.
Publisert 17 april 2011

Barcelona er en stor by og en bra investering allerede ved ankomst er et metrokort eller billett til turistbussen som er av typen “Hop On/Hop Off”. På den måten unngår du utslitte føtter. Barcelona har også flotte sandstrender midt i byen, så glem ikke å ta med badeklær.

Tapas eller pintxos

I Barcelona er det tapas elller pintxos som gjelder. Forskjellen på disse to rettene er at tapas er småretter som serveres ved bordet, pintxos er fingermat som holdes sammen med en tannpirker og står som regel fremme ved disken. Antallet tannpirkere på tallerkene når man er ferdig bestemmer prisen. Noen riktig bra restauranter er El Xampanyet og La Cerveceria Catalana.

Fotball

Fotball er en del av livet i Barcelona, og det er helt klart en opplevelse å se en fotballkamp når man er her. Uansett om man er fotballinteressert eller ikke. Mest kjent er FC Barcelona som spiller sine hjemmekamper på Camp Nou, men også Espanyol har sin hjemmebane her. Den er helt ny og heter Cornella-El Prat Stadium og er en bedre arena for publikum, billettene er billigere og publikum er mer pasjonert.

Dans hele natten og billige drinker

Barcelona har kanskje det beste nattelivet i hele Europa. De har i hvert fall noen av de heftigste klubbene og mest trendige barene. Det er ikke spesielt billig å gå ut her, men moro er det! Her går man ut etter klokken 01. Mest populær på sommerhalvåret er La Terrrazza som ligger i bydelen Montjuïc. En stor utendørsklubb med flere barer der du kan danse til solen går opp. Det er en bit fra sentrum så ta en taxi. En hyggelig bar med snille priser er Sub Rosa, som ligger i hjertet av bydelen Barrio Gotico. Her er det happy hour fram til klokken 23.

Barnevennlige opplevelser

Det er ikke til å unngå at man må se noen av de fantastiske kunstverkene til arkitekten Antonio Gaudi. Den uferdige katedralen La Sagrada Familia og Parc Güell for å nevne noe. Om man reiser med barn er Tibidabo perfekt, en topp på 512 meter, der det finnes en liten fornøyelsespark, kirken Sagrat Cour og man får en fantastisk utsikt over byen. Beste måten å komme hit er å ta den gamle trikken som er en opplevelse i seg.

Sol, bad og kloster

Ta toget eller lei en bil om du vil ha litt mer fleksibilitet. 12 mil nord for Barcelona ligger den utrolige sjarmerende kystbyen Calella de Palafrugell, som har flere små sandstrender, hvitkalkede hus og koselige små restauranter. Et annet populært utfluktsmål er Montserrat, som man tar seg til på en time, og vel der tar man togbanen opp til klosteret som ligger lengst opp på klippeformasjonene.


Psst! Les mer om våre tips

El Xampanyet
La Cerveceria Catalana
FC Barcelona
Espanyol
</a><a href="http://www.sagradafamilia.cat/sf-eng/?lang=0“ target=”_blank">La Sagrada Familia
Parc Güell
Tibidabo
Calella de Palafrugell
Montserrat

Finn billige reiser til Barcelona, Catalonia, Spania.


Flybilletter til Barcelona

Her bor du bra i Barcelona