Den ultimate roadtripen i Sør-Afrika

Veronicah
Reiseguiden, besøkt 20 land

Foto: iStock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Sør-Afrika er et fargerikt land og regnes som et av de vakreste og mest eksotiske land i verden. Vi viser hvordan du kan få med deg noen av landets beste høydepunkter på to uker.
Publisert 4 september 2017

Garden Route er kanskje den mest anerkjente sørafrikanske destinasjonen etter Cape Town og Kruger National Park, og med god grunn. Grovt omfatter Garden Route kysten fra Mossel Bay i vest til like utenfor Plettenberg Bay i øst. Hele turen er ikke mer enn ca. 300 km lang – likevel vil du se et stort omfang av både natur, vegetasjon, dyre- og friluftsliv. Stopp innom de vakre naturreservatene og strendene som ligger strødd bortover kysten, samt lagunene og innsjøene i innlandet. Garden Route er fantastisk idyllisk, men det er også verdt å få med seg andre steder i området.

Hermanus

I hvalhovedstaden Hermanus har du mulighet for å iaktta hvalene fra land, da de ofte kommer helt tett inn til kysten. Her kan du også komme tett på hvithaier fra et nedsenket haibur. I tillegg til livet under vann kan Hermanus by på skalldyrsrestauranter, gallerier og flotte naturreservat. Dette er en fredfull by og egner seg best for pensjonister og barnefamilier.

Plettenberg Bay

Plettenberg Bay, eller Plett, som stedet er mest kjent som, er det mest fasjonable stedet på Garden Route. Plettenberg Bay, eller Afrika riviera som noen liker å kalle stedet, har lange, flotte sandstrender og fantastiske surfemuligheter. Er det dårlig vær finnes det hyggelig utflukter som blant annet Monkeyland, noen kilometer utenfor byen.
Restauranttips: The Lookout Deck og Nguni
Overnattingstips: Christiana Lodge

Tsitsikamma National Park

Tsitsikamma regionen strekker seg fra Bloukrans River i vest til Eerste Rivier i øst, grenser i nord til de imponerende Tsitsikamma fjellene og Det indiske havet i sør. Dette området passer utmerket for deg som elsker eventyr og natur, samt ønsker en aktiv ferie. Her kan du oppleve alt fra idylliske turstier til pirrende bungy jump fra den 216 meter høye Bloukrans Bridge.

Addo og Addo Elephant Park

Addo-området er kjent som elefantene- og rosenes dal. De nærliggende områdene er først og fremst sitrusgårder og når trærne står i full blomst gjennomsyres luften av en frisk sitrusduft. Vi dro innom Addo først og fremst forbi vi ville besøke Addo Elephant Park – et meget godt alternativ til Krügerparken dersom du oppholder deg i Sør-Afrika kun i noen få dager. Parken er cirka 70 kilometer bred og er hjemmet til blant annet elefanter, løver, zebrar og antiloper. Du kan kjøre på egenhånd eller reise inn i parken med en egen guide.
Restauranttips: Hazel’s Organic Country Kitchen
Overnattingstips: Gerald's Gift Guest House

Oudtshoorn

Kjør gjennom Swartberg Pass på vei til Oudtshoorn - Swartberg er blant de best eksponerte foldefjellkjeder (fold mountain chains) i verden, og denne passasjen leder deg gjennom praktfulle og naturskjønne formasjoner.

Oudtshoorn er strutsenes hovedstad. Benytt sjansen til å besøke en strutsefarm eller smake på en utsøkt bit strutsekjøtt. Oudtshoorn egner seg godt for hele familien ettersom du her finner mange utfluksmuligheter som et besøk på Cango Wildlife Ranch – en privateid dyrehage som har spesialisert seg på store kattedyr. Ellers i regionen finner du den spektakulære Cango Caves, Afrikas største hulesystem og et av verdens flotteste underverker.
Restauranttips: Kalinka Karoo Cuisine
Overnattingstips: Boulders Lodge & Spa

Wilderness

Wilderness er et ettertraktet internasjonalt feriested. Dette sjarmerende paradiset er et flott sted for vannsportentusiaster. Wilderness har et fantastisk dyreliv og er det ideelle stedet for å nyte fotturer, camping, hesteridning, kanopadling, med mer i naturskjønne omgivelser. Legg gjerne et besøk i Timberlake Organic Village i utkanten av Wilderness. Timberlake er en landsby med små butikker i hyttestil. Her kan du handle lokalproduserte søtsaker, organiske matvarer, ost, vin, helseprodukter, med mer.
Restauranttips: The Girls og Zucchini i Timberlake Organic Village

Cape Town

Cape Town er omkranset av majestetiske fjell og sandhvite bukter - en meget vakker og hyggelig by. Man kan skrive side opp og side ned om hva som er verdt å se. Taffelfjellet, eller Table Mountain som det heter på engelsk, er et “must”. Linbaner går hele veien opp og utsikten er fantastisk. Gå heller ikke glipp av Robben Island der blant annet Nelson Mandela satt fengslet under umenneskelige forhold. Hyggelige utflukter er Chapman’s Peak Drive, Boulders Bay og Kirstenbosch Botanical Garden.
Overnattingstips: Primi Seacastle

Stellenbosch

Stellenbosch er omgitt av spektakulære fjell og noen av verdens mest berømte vingårder. Hit reiser du først og fremst for å besøke ulike vingårder, samt nyte god mat og drikke, eller eventuelt vandre i vakker natur. Selve sentrum er ikke så spennende. Velg gjerne å bo på en av vingårdene.
Overnattingstips: Asara Wine Estate & Hotel

- Se alle fly til Cape Town
- Se Reiseguidens hotellutvalg i Sør-Afrika


Fly til Cape TownReisetilbud til Sør-Afrika