Publisert 9 juli 2021

Ving: Gratis om- og avbooking med Safe Travel-programmet

Booker du en reise med Ving får du deres omfattende Safe Travel-program på kjøpet. Dette gjelder når du booker en reise med Ving:

Gratis avbestilling inntil 60 dager før avreise – uansett årsak
Gjelder avreiser til og med 30.oktober 2021. For utflukter og andre tilvalg gjelder ordinære avbestillingsvilkår.
Gratis endring av reisen din frem til 30 dager før avreise
Endre reisen din så mange ganger du ønsker. Gjelder avreiser til og med 30.oktober 2021.
Tilbakebetalingsgaranti
Du vil alltid få pengene tilbakebetalt innen 7 dager ved en avbestilling eller kansellering.

Les mer på Vings hjemmeside.

TUIs Trygghetspakke: Åpent kjøp, gratis ombooking og navneendring

TUIs Trygghetspakke inkluderer både åpent kjøp og kostnadsfri ombooking og er gyldig på reiser med charterfly med avreise senest 31. oktober 2021. TUIs Trygghetspakke gir deg:

Åpent kjøp frem til 60 dager før avreise
Pengene tilbake om du angrer deg.
Kostnadsfri ombooking inntil 14 dager før avreise
Endre dato, reisemål eller hotell frem til 14 dager før avreise på sommerreiser.
Kostnadsfri navnendring
Hvis noen i reisefølget ikke lenger har mulighet til å være med, kan du gjøre en kostnadsfri navnendring.
Halv pris på depositum
Depositumet på en bestilt reise er senket til 1000,- per pers. for reiser i Europa, og 2000,- per pers. til øvrige reisemål.

Les mer om TUIs vilkår her.

Reis trygt med Apollo frem til 10. april 2022

I tillegg til pakkereiseloven har Apollo lagt til en rekke andre fordeler, slik at du alltid kan føle deg trygg når du planlegger, bestiller og reiser med dem. Dette gjelder for alle charterreiser, både pakkereiser og kun flybilletter, med avreise fram til 10. april 2022. For reiser med avreise etter 10. april 2022 har du åpent kjøp frem til 31. januar 2022.

• Åpent kjøp og gratis ombooking
Du har åpent kjøp helt fram til 60 dager før avreise, uansett grunn. Du kan også endre reisen så mange ganger du vil fram til 30 dager før avreise*.
• Fri om- og avbooking til røde land
Fri endring en gang eller kansellere inntil 14 dager før avreise til land som er røde på FHIs liste*.
• Endre reisefølget og tilleggsvalg helt gratis
Hvis noen i reisefølget ikke lenger har mulighet til å være med, kan du gjøre en kostnadsfri navnendring fram til 48 timer før avreise*. Du kan også endre dine tillegg fram til 48 timer før avreise*.
• Fri ombooking ved smitte/karantene
Gratis ombooking fram til avreise om du eller noen av de du reiser med blir smittet av, eller sitter i karantene pga. Covid-19 før avreisen.
• Pengene tilbake innen 7 dager
Alle pengene tilbake (inkludert depositum) innen 7 dager hvis reisen blir innstilt eller avbestilt.

Les mer på Apollos hjemmeside.

Nazar - familiens førstevalg med trygghet PLUS

Nazar lokker med hotell som har de største bassengene, barneklubbene og morsomme aktiviteter for familien. Tyrkia, Bulgaria og Rhodos er deres fremste reisemål. Trygghet PLUS gir dere:

• Gratis av- og ombookinger på alle charterreiser i 2021
Trygghet PLUS gjelder alle nye bookinger f.o.m. 20. mai 2021 for reiser med avreise 2021. Frie avbestillinger, uansett årsak, gjelder frem til 60 dager innen avreise.
Frie ombookinger, uansett årsak, gjelder frem til 14 dager innen avreise.
• Gratis ombooking ved akutt sykdom
Fri ombooking i tilfelle akutt sykdom i covid-19 før avreise helt frem til innsjekking. Det forutsetter at den pågående infeksjonen kan styrkes med gyldig positivt koronatest. Fri ombooking gjelder for alle reisende i samme booking.
• Gratis avbestilling ved oppsigelse som fast ansatt
Fri avbestilling for den som rammes av oppsigelse i perioden fra booking av reisen frem til avreise. Gjelder om du er fast ansatt og blir sagt opp pga. mangel på arbeid, ikke bare ved varsel. Bekreftelse fra arbeidsgiver må vises etter avbestilling.
• Endre navn på passasjerer
Gratis navneendring inntil 48 timer innen avreise.
• Rom-garanti
Behold rommet-garanti gjelder for alle i ditt reiseselskap om noen må avbestille pga. utbruddet av cobid-19. Du har rett til å beholde ditt hotellrom og du er også sikret for eventuell prisøkning for resterende reisedeltakere. Det forutsetter at den pågående kan styrkes med gyldig positivt koronatest.
• Pengene tilbake innen 14 dager
Garanti på tilbakebetaling innen 14 dager ved avbestilling.

Les mer på Nazars hjemmeside.

Regler om utenlandsreiser og karantene

Selv om Utenriksdepartementet (UD) fraråder utenlandsreiser som ikke er strengt nødvendige, gjelder ikke lenger det globale reiserådet for land i EØS, Sveits, Storbritannia og de landene på EUs tredjelandsliste som FHI anser som trygge (lilla land). Hold deg oppdatert på hvilke land som er merket som grønn, oransje, rød og lilla med lenken under. Vi oppfordrer alle som reiser til å ha gyldig reiseforsikring og sette seg nøye inn i regler og retningslinjer på reisemålet.
Se oppdatert liste over hvilke farger de ulike landene har akkurat nå.

Må du i karantene ved hjemreise?
• Reiser du fra et grønt land må du ikke i karantene.
• Reiser du fra et land eller område som klassifiseres som røde av Folkehelseinstituttet må du fortsatt i karantene når du kommer hjem.
• Du skal være i innreisekarantene i 10 døgn etter ankomst fra et land eller område som ikke er grønt.
• Ved innreise til Norge er det også krav om å fremvise test tatt i løpet av de siste 24 timene før innreise, samt å teste seg ved ankomst til Norge. Før innreise til Norge er det krav om å registrere seg på entrynorway.no. Ingen av disse kravene gjelder for de som er fullvaksinerte eller har gjennomgått covid-19 og kan verifisere dette.
• Hvis du er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 de siste seks månedene (teller fra prøvedato, du må være avisolert) og kan dokumentere det med et gyldig norsk eller europeisk koronasertifikat er du unntatt reisekarantene. Du trenger heller ikke ha med attest på negativ test, fylle ut innreiseregistreringsskjema eller ta test på grensen.
• Hovedregelen for reisende som de siste ti døgnene før innreise har oppholdt seg utenfor EØS og Schengen, er at de skal oppholde seg på karantenehotell frem til negativ PCR-test tatt tidligst tre døgn etter innreise.

(Kilder: www.regjeringen.no, www.fhi.no, www.helsenorge.no).