Book en reise med høy puls

Karin
Medlem siden 2017, besøkt 35 land

Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Foto: iStock
Vi er mange som lever et liv fyllt av rutiner med en stillesittende jobb og med alt for lite eventyr i hverdagen. Så hva passer vel bedre enn en aktiv ferie som garantert kommer til å få hjertet til å slå ekstra fort?
Publisert 9 april 2018

Det er deilig å tilbringe ferien på en paradisstrand med en bra bok i et eksotisk land, men hva skal du finne på når det ikke frister? Fler og fler foretrekker å bytte ut strandlivet med en mer aktiv ferie med tøffe og morsomme utfordringer som får blodet og adrenalinet til å pumpe. Er du en av dem? Her tipser vi om fem land som kan tilby massevis av opplevelser som gir deg høy puls.

New Zealand – adrenalinjunkiens mekka

Få land i verden har så vakre og mektige naturopplevelser å friste med som New Zealand. Har du tid burde du planlegge å være der i minst tre uker slik at du rekker å oppleve så mye som mulig av nåde Nord- og Sydøya. Velg gjerne å fly inn til Auckland og hjem fra Christchurch eller tvert om. På den måten får du så mye som mulig ut av din ferie. Utvalget av aktiviteter er stort på begge øyene men størst rundt Queenstown på Sydøya og Taupo på Nordøya. Eksempel på hva du kan teste er klatreturer på store isbreer som Franz Josef eller Fox Glacier, eller så gjør du det litt enklere for deg selv å tar en helikoptertur over dem. Du kan hoppe bungyjump fra både broer og tårn, bli fascinert av de selvlysende markene i Waitomo Caves, black- eller white water rafting på flere steder, seilturer på åpent hav eller i den vakre fjorden Milford Sound, eller bestige Auckland Harbour Bridge. Som sagt, mulighetene er uendelige. Det eneste du trenger er et åpnet sinn og et ønske om å utfordre deg selv.
Se fly til New Zealand

Island – vulkanturer blandet med varme bad

Bare en kort flytur bort ligger Island med sine vulkaner, varme bad og hete natteliv. Allerede når man lander på øya får man av en pirrende følelse i magen og et sug etter nye opplevelser og aktiviteter. Her fylles dagene enkelt med forskjellige eventyr så sørg for å planlegge inn nok dager slik at du rekker å gjøre alt du vil uten å måtte stresse. Populære aktiviteter er blant annet rafting, ATV-turer, vandringer, brevandring, fisketurer, hvalsafari, skiturer og rideturer. Sistnevnte blir ekstra minnesverdt om du bestiller en tur der du får se vulkanene fra hesteryggen og der du får bo på et av verdens mest avsidesliggende hotell, Hotel Budir. En ordentlig heftig opplevelse. Etter alle disse aktivitetene er det nesten et “must” å skli ned i et utendørs basseng oppvarmet av geotermisk varme, og av disse er Den blå lagunen den mest kjente.
Se pakkereiser til Island

Sør-Afrika – salte haibad og brølende løver

Sør-Afrika er et spennende land med høye fjell, en imponerende kystlinje, vakre nasjonalparker, spennende safariturer, vingårder, fine strender og utrolig mange aktiviteter å velge mellom. Her kan du legge timer og dager på å vandre i villmarken, eller oppdage naturen fra hesteryggen eller mountainbike. Foretrekker du vannaktiviteter er landet velkjent for din surfing. Kan du ikke surfe enda finnes det kurs du kan gå, eller så kan du holde deg til boogie boarding eller bodysurfing som er mye enklere. Windsurfing, white water rafting, fiske, snorkling, dykking og seiling er populært her. Vil du få opp pulsen enda mer må du prøve å dykke med hvithaier, en heftigere opplevelse enn det får du lete lenge etter. Liker du dyr er et safarieventyr noe du ikke får gå glipp av, og for deg som ikke har høydeskrekk anbefales en tur med luftballong, hoppe i fallskjerm eller fjellklatring. Sør- Afrika har dessuten veldig bra golfbaner, vakre vingårder og den velkjente Garden Route Elizabeth.
Se fly til Sør-Afrika

Costa Rica - med zip line over tretoppene og eventyrlige vannfall

Costa Rica har lenge vært et populært reisemål blant folk som er ute etter en aktiv ferie. At man dessuten kan kombinere alle aktiviteter med en spennende kultur og vakre strender er stort pluss. Bortsett fra vakre strender og en eksotisk jungel har landet massevis av heftige opplevelser å friste med. Eller hva sier du om å suse frem over tretoppene på en zip line, kaste deg ut fra vakre vannfall, surfe og padle kajakk på åpnet hav eller teste rafting? Om det ikke frister kan du bestige en vulkan, ride på stranden, vandre i regnskogen eller dra på en avslappende katamarantur. Og den beste måten å avslutte en spennende dag på er med et bad i en av de mange varme kildene som finnes i landet. Uansett hvem du er eller hva du liker å gjøre finnes det massevis av aktiviteter å fylle dagen med.
Se fly til Costa Rica

Norge - adrenalinkick på hjemmebane

Borte bra, men hjemme best? Vi nordmenn elsker jo å gå på tur og å være på hytta der vi gjerne legger ut på lange skiturer. Men om du vil gjøre noe helt annet så kan vårt langstrakte land friste med alt fra vildmarksafari og dykking til grottevandringer, brevandring, paragliding, rafting, kanoturer med sjanse for å se hval og hundesledeturer. Mange av landet ekstremsportaktiviteter er samlet i området rundt Voss, men du kan få adrenalinkicker i hele landet.
Finn fly til Norgesferien


Reisetilbud - Eventyr & Aktiviteter