Publisert 29 juni 2015

Bodrum ligger ved Egeerhavet og nyter godt av en deilig havsbris som gjør at det ikke blir like stekende hett her som i resten Tyrkia. Man bor i Bodrum by, på noen av de store ferieanleggene rett i utkanten av byen, eller i en av de mindre strandbyene bare noen kilometer bort.

Bodrum by

Byen, som også kalles for Tyrkias St. Tropez, tilbyr sine gjester to strender, shopping i eksklusive butikker, et mylder av restauranter og et uteliv som sies å være landets beste. I byens gamle kvarter kan du shoppe til fantastisk lave priser, eller så kan du bare spasere rundt å se på det store utvalget av håndtverk, gullsmeder og teppebutikker. Sent på ettermiddagen, før man spiser middag, er det perfekt å gå en tur i den gamle festningen som ligger på en liten halvøy i havnen.

Når du er lei av å ligge på stranden

Det finnes et stort utvalg av utflukter og du kan velge mellom båtuflukter med oppfriskende bad i Bodrumbukta, dykking, se en av Romerriktes viktigste byer Efesos og markeder der du kan kjøpe alt mellom himmel og jord. Det går også båt til greske øyer som Kos, Kalymnos, Symi og Rhodos. Eller så leier du en bil og oppdager Bodrum-halvøya på egen hånd.

Hvor skal man bo

De norske charteroperatørene har hotell i Bodrum by, Bitez, Gümbet, Torba og Yahsi Beach. Vil man ha mange aktiviteter, en lang sandstrand og nærhet til Bodrum by skal man velge Gümbet. Barnefamilier trives best på Yahsi Beach der man kan bo på all-inclusive hotell med barneklubb. Ortakent har en fin strandpromenade og et stort utvalg av vannsporter, og Bitez tiltrekker de som vil bo i et eksklusivt område med en superfin strand og et bra utvalg av strandrestauranter med høy kvalitet.

I Reiseguidens søkemotor finner du din reise til Bodrum:
- Alle charterreiser
- Restplasser
- Hotell i Bodrum


Charter til Bodrum-halvøya