Best i Barcelona!

Maria
Reseguiden

Foto: ali, medlem siden 2006
Foto: sofftich, medlem siden 2008
Anne-Li Lindskog har bodd i Barcelona siden 2007. Her er hennes beste tips til hvordan du møter våren i Europas kanskje aller beste weekendstorby.
Publisert 22 mars 2010

Det går sakte men sikkert mot vår på kontinentet, og Barcelona er en av våre aller mest elskede storbyer i Europa. Når lokalkjente Anne-Li Lindskog skal gi sine beste tips på hva man skal se og gjøre denne våren handler det om vårgrønne parker, årets første bad og feiring i kjærlighetens tegn.

1. Barcelonas grønne lunger

– Noe man ikke bør gå glipp av er å henge i en park. Min favoritt er Parc de la Ciutadella. Ha en piknik med vin, gode oster og kjøttpålegg, frukt og nybakt brød, sier Anne-Li.
– Her kan man ro på en kunstig innsjø, og det finns blant annet et fossefall som Antoni Gaudi har vært med å skape. Det ligger også både botanisk- og zoologisk hage her, fortsetter hun.

2. Blomstrende feiring av Sant Jordi

Den 23. april feires Sant Jordi i hele Barcelona og resten av Katalonia i kjærlighetens tegn. Dette er Barcelonas svar på Valentindagen.

– Jenter skal kjøpe en bok til kjæresten sin, og til gjengjeld får de roser tilbake. Man kan kjøpe både bøker og roser på hvert eneste gatehjørne, det står selgere over alt! Denne dagen selges det seks millioner roser i Katalonia, forteller Anne-Li.

3. Herlig citybeach

Temmelig unikt for Barcelona er den perfekte kombinasjonen av storby og strand.

– Om man er vant til nordiske badetemperaturer kan man nok bade i april, men mellom juni og oktober er det virkelig deilig i havet, forteller Anne-Li.

Barcelonas strand er egentlig seks strender som ligger på rad som strekker seg fra sentrum og nordover. Jo lengre nord du kommer jo mer av stranden får du ha for deg selv.

– På Bogatell-stranden ligger de som er litt kule og soler seg, ler Anne-Li.

– Mar Bella-stranden er en nudiststrand og den siste Nou Mar Bella er rolig og avskjermet, avslutter hun.


Fly billig til Barcelona:


Søk selv etter fly til Barcelona.