Best i Barcelona!

Maria
Medlem sedan 2007

Foto: ali, medlem siden 2006
Foto: sofftich, medlem siden 2008
Anne-Li Lindskog har bodd i Barcelona siden 2007. Her er hennes beste tips til hvordan du møter våren i Europas kanskje aller beste weekendstorby.
Publisert 22 mars 2010

Det går sakte men sikkert mot vår på kontinentet, og Barcelona er en av våre aller mest elskede storbyer i Europa. Når lokalkjente Anne-Li Lindskog skal gi sine beste tips på hva man skal se og gjøre denne våren handler det om vårgrønne parker, årets første bad og feiring i kjærlighetens tegn.

1. Barcelonas grønne lunger

– Noe man ikke bør gå glipp av er å henge i en park. Min favoritt er Parc de la Ciutadella. Ha en piknik med vin, gode oster og kjøttpålegg, frukt og nybakt brød, sier Anne-Li.
– Her kan man ro på en kunstig innsjø, og det finns blant annet et fossefall som Antoni Gaudi har vært med å skape. Det ligger også både botanisk- og zoologisk hage her, fortsetter hun.

2. Blomstrende feiring av Sant Jordi

Den 23. april feires Sant Jordi i hele Barcelona og resten av Katalonia i kjærlighetens tegn. Dette er Barcelonas svar på Valentindagen.

– Jenter skal kjøpe en bok til kjæresten sin, og til gjengjeld får de roser tilbake. Man kan kjøpe både bøker og roser på hvert eneste gatehjørne, det står selgere over alt! Denne dagen selges det seks millioner roser i Katalonia, forteller Anne-Li.

3. Herlig citybeach

Temmelig unikt for Barcelona er den perfekte kombinasjonen av storby og strand.

– Om man er vant til nordiske badetemperaturer kan man nok bade i april, men mellom juni og oktober er det virkelig deilig i havet, forteller Anne-Li.

Barcelonas strand er egentlig seks strender som ligger på rad som strekker seg fra sentrum og nordover. Jo lengre nord du kommer jo mer av stranden får du ha for deg selv.

– På Bogatell-stranden ligger de som er litt kule og soler seg, ler Anne-Li.

– Mar Bella-stranden er en nudiststrand og den siste Nou Mar Bella er rolig og avskjermet, avslutter hun.


Fly billig til Barcelona:


Søk selv etter fly til Barcelona.

Om Barcelona Catalunya, Europa

Når man nyter varmen på en av uteserveringene langs La Rambla vil man aldri dra hjem igjen. Den koselige byen Barcelona er en perfekt weekendby med bra shopping, deilig mat og mengder av severdigheter.

Her finner du massevis av restauranter og museer i verdensklasse, samt merkebutikker og spennende varehus i hele sentrum.

De mest spektakulære severdighetene er de utrolige bygningene designet av arkitekten Antoni Gaudí som i dag er beskyttet som verdensarv. De mest kjente er kirken Sagrada Familia, parken Guell, samt husene Casa Milà og Casa Batlló.

I Barcelona har dessuten et av verdens beste fotballag hjemmebane – FC Barcelona.

En av Barcelonas mest skjulte attraksjoner er hagen El Parc del Laberint d’Horta som ligger litt utenfor sentrum. Her har man bevart en typisk 1800-tallshage med en stor labyrint av hekker og romantiske fossefall og skogslunder. Det merkeligste innslaget er en kunstig kirkegård.

The street of vintage Riera Baixa
8 / 35
Barcelonas gotiska kvarter
12 / 35
Sagrada Familia, Barcelona
17 / 35
Casa Batlló
18 / 35
Sagrada Familia
23 / 35
Skorstenar på La Pedrera
26 / 35
Parc Güell - Gaudí
28 / 35
Les Rambles
29 / 35
Utsikt över hamnområdet
31 / 35
Utsikt från La Sagrada Familia
33 / 35
Beach Bogatell
35 / 35