Asias skjønneste tvillingpar

Veronicah
Reiseguiden, besøkt 20 land

Foto: golferlunkan, medlem siden 2007
Foto: inah, medlem siden 2006
Foto: inah, medlem siden 2006
Foto: gasfot, medlem siden 2008
Foto: amk, medlem siden 2008
De idylliske naboene Langkawi i Malaysia og Koh Lipe i Thailand går utmerket å kombinere. Med kun 60 kilometers avstand skulle det være fullt mulig å utforske begge øyområdene i løpet av reisen.
Publisert 11 februar 2013

For ikke lenge siden var Langkawi og Koh Lipe urørte paradis, nå valfarter turistene hit både med og uten ryggsekk.

Langkawi – et skattefritt paradis
Øygruppen Langkawi, bestående av 100 øyer der kun en av dem er bebodd, er et skattefritt paradis. Hovedøya og Malaysias mest populære øy Pulau Langkawi, er hva man kan kalle en tax-free øy og har rimligere priser enn på fastlandet. Shoppingmulighetene er dog ikke like bra her som i Kuala Lumpur. Hit reiser man først og fremst på sol- og badeferie, men øygruppen byr i også på mange fine utflukter. Foruten flotte, hvite sandstrender og svaiende palmer, kan øyas regskogskledde fjell og flotte fossefall være verdt et besøk.

Langkawi Sky Bridge – verdens skumleste bro
Langkawi Sky Bridge ble en gang i tiden utsett av TripAdvisor til den skumleste broen i verden. For å komme seg dit må man ta en linbane som går over bratte fjellstråninger – altså ingen utflukt for deg som har høydeskrekk. Vel oppe på broen vil du få en vidunderlig utsikt over Andaman Sea. Andre severdigheter som er verdt å få med seg er den vakre moskéen Al-Hanamoskeen, den naturskjønne arken Langkawi Bird Paradise eller Langkawi Crystal med sine fantastiske produkter i glass. Glass er en lokal spesialitet.

Slik kommer du deg hit og rundt
Det går fly til Malaysia med flere av de store europeiske og asiatiske flyselskapene. Som regel må du bytte fly en gang i Europa og en gang i Malaysia for å komme deg ut til øyene. Fra Sverige kan du reise på charter til Langkawi med Apollo. Det finnes i tillegg mulighet å reise ut til øyene med båt fra Kuala Lumpur, Penang, Subang og Singapore. Den beste måten å utforske Langkawi på er med leiebil eller motorsykkel. Å leie bil for en dag er relativt billig. Er du ukomfortabel med en annerledes kjørekultur er taxi et godt alternativ.

Koh Lipe – en av Thailands vakreste øyer
Koh Lipe er kjent for fantastiske dykke- og snorklemuligheter, for de vakre strendene og den avslappede atmosfæren. Den lille øya Koh Lipe, eller Pulaw Nipih som den egentlig heter, er bare cirka fire kvadratkilometer stor og 99 meter på sitt høyeste. I lavsesongen fra mai til oktober får du øyas herlige strender for deg selv. De tre største strendene er Pattaya Beach, Sunrise Beach og Sunset Beach, der Pattaya Beach er den mest velbesøkte. Kommer du fra Langkawi med båt, er det nettopp her du går i land.

The Tarutao National Marine Park
Koh Lipe som er en del av The Tarutao National Marine Park, har et stort antall ulike arter under vann i alle størrelser og regnbuens farger. Her finnes det delfiner, haier, fargerike fisker samt et fantastisk korallrev. Koh Adang er den største øya i dette området og er absolutt verdt et besøk. Spaser opp til “View Point 3”, også kjent som Chado Cliff – her får du en fantastisk utsikt over Koh Lipe.

Slik kommer du deg hit og rundt
Den eneste måten å ta seg til Koh Lipe er med båt fra Phuket, Phi Phi, Krabi, Koh Lanta, Trang, Pak Barra og Langkawi. Dersom du ikke orker å spasere rundt øya kan du ta en av longtail-båtene som går mellom de ulike strendene. Skal du ut og vandre ”gatelangs” på Walking Street på kveldstid kan det være en smart å ta med lommelykt.

Flybilletter finner du her

Her finner du hoteller i Langkawi og Koh Lipe

Annonser:

Gode tilbud til Thailand