Hett & billig i Kuala Lumpur

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: Thinkstock
Foto: golferlunkan, medlem siden 2007
Kuala Lumpur er en av de mest interessante byene i hele Asia, og et perfekt stopp på vei videre mot stranden i Thailand eller Australia.
Publisert 28 oktober 2011

Kuala Lumpur, eller KL som den også kalles, er landets hovedstad. Byen har cirka 1,4 millioner innbyggere og er en herlig miks av skyskrapere og historiske bygninger. Byens mest kjente bygning er Petronas Twin Towers som man kan se nesten uansett hvor man er i byen med sine 88 etasjer. Kuala Lumpur har et varmt klima hele året, med to regnperioder, en i mars/april og en som varer fra september til og med november.

Opplevelser i KL

Kuala Lumpur er full av spennende opplevelser og severdigheter. Et besøk i Petronas Twin Towers er en selvfølge, vil man opp til broen som går mellom bygningene bør man være der tidlig på morgenen da det slippes et begrenset antall billetter per dag. Rett ved tårnene ligger også KLs mest fasjonable gate, Bukit Bintang med luksushoteller, restauranter og flotte kontorbygninger. Stikk gjerne innom National Museum der du kan lære mer om landets historie, kunst, kultur og økonomi. Flere ganger om dagen er det gratis rundvisning med guide. Reiser du med barn så skal du dra til Cosmo´s World, en fornøyelsespark inne på kjøpesentret Berjaya Times Square. Her er det tøffe berg og dalbaner og andre attraksjoner som passer både for liten og stor. En av de beste opplevelsene i KL er å bare gå rundt i myldret av folk og se hva som dukker opp.

Når du blir sulten

Det er ikke noe problem å finne bra og rimelige restauranter i KL. Det finnes også et stort utvalg av luksusrestauranter om du vil skjemme bort deg selv, og prisene er likevel mye lavere enn hjemme i Norge. Et populært sted å spise middag, både for turister og lokalbefolkningen, er på gaten Jalan Alor. Hver ettermiddag kl.17 forvandles gaten til en stor utendørs restaurant og hundrevis av plastbord og stoler blir satt ut på gaten. Gå rundt å se hva som tilbys, menyer står fremme slik at du lett kan se hva de forskjellige restaurantene har å tilby. Maten er malaysisk, og kan minne mye om kinesisk mat. Det alle som reiser hit er enig om er at den er fantastisk god. En perfekt avslutning på kvelden er å dra til hotellet Pacific Regency Suites og dra opp til den heftige takbaren Luna. Inngang via heis på 7. etasje i hotellet.

Fantastisk shopping

Liker du å shoppe er du kommet til rett plass. Prisene er som regel halvparten av hva de er i Norge på kjente merkevarer, og det finnes utallige kjøpesenter å velge mellom. Er du ute etter kjente luksusmerker ligger det et kjøpesenter i Petronas Twin Towers. Er du trøtt etter flyreisen burde du sette kursen mot det eksklusive kjøpesentret Starhill Gallery som har en hel etasje med fokus på velvære. Her kan du få massasje, ansiktsbehandling eller en manikyr. Mid Valley Megamall har alt under et tak og her kan du shoppe i 430 butikker, gå på restaurant eller se en av de nyeste filmene fra Hollywood på kino. Litt annerledes shopping finner du i Chinatown på gaten Jalan Petaling. Uansett hva du er ute etter finnes det billige kopier av det her.

Bo bra i KL

Det er billig å bo bra i KL. Her er det slett ikke umulig å få tak i et femstjerners hotell for rundt femhundre kroner per natt. Kan du tenke deg å bo litt enklere finnes det trestjerners hotell fra cirka 130 kroner per natt. Det mest populære området å bo i er Bukit Bintang, eller Bintang Walk, som er en del av Golden Triangle. Dette er det området som har flest luksushotell i KL. KLCC, Kuala Lumpur City Centre, har en bra miks av både enklere hotell og riktige luksushotell. Chow Kit har mange billige vandrerhjem, men også noen luksushotell har valgt å åpne her i det siste. Vil du bo veldig billig skal du satse på Chinatown.

Slik kommer du deg hit og rundt

Fra Norge må du ha minimum en mellomlanding for å komme deg til Kuala Lumpur. Landets eget flyselskap, Malaysia Airlines, har direktefly fra Amsterdam, London, Frankfurt og Paris. Flyreisen fra Norge inkludert stopp tar cirka 17 timer avhengig av flyselskap. Fra flyplassen er det best å ta toget KLIA Ekspres som går cirka fire ganger i timen og tar 28 minutter inn til sentrum. Når man er i KL og skal komme seg rundt finnes det både tog, monorail og buss som alle er både bra og moderne. Problemet er bare at alle har separate billettsystem og om man må bytte fra det ene til det andre deler de ikke samme stasjoner. Monorail og LRT som er to forskjellige togbaner som går på skinner oppe i luften. De tar deg rundt til de fleste attraksjoner, severdigheter og kjøpesenter. Taxi er et billig og bra alternativ, krev at sjåføren skal bruke taksameter slik at du slipper å bli lurt.

Finn billige reiser til Kuala Lumpur, Kuala Lumpur, Malaysia.

Flybilletter til Kuala Lumpur:

Fant du ikke det du leter etter? Søk fler fly her Her bor du best i Kuala Lumpur:

Fant du ikke det du leter etter? Søk fler hotell her