Amalfikysten og Napolibukten

Rolf_52
Medlem siden 2007, besøkt 55 land

Foto: rolf_52, medlem siden 2007
Foto: rolf_52, medlem siden 2007
Amalfikysten har alltid lokket til seg verdens kjendis- og kulturelite. Og det er lett å forstå hvorfor. Her får du både sol, bad og noe for sjelen. Reiseguidens medlem Rolf, alias "Rolf_52", guider deg til et reisemål som gir deg minner for livet.
Publisert 27 august 2018

De har alle vært der, de som kunne velge hva de ville: Hollywoodstjernene, forfatterne og trendsettere. De romerske keiserne hadde et imperium å velge fra men de bygget sine sommervillaer på Capri. Om du ser etter sol, bad og varme, men også noe for sjelen, minner fra livet… da bør du reise hit. Du kommer til å reise herfra og huske noen av den vakreste naturen du har sett og noen av de deiligste middagene. Du kommer til å huske varmen, ikke bare fra solen, men også fra den lokale befolkningen. Du kommer til å huske reisen dit, den vakreste kystveien du noensinne har vært på. Du kommer til å ville reise tilbake – vi gjorde det flere ganger. Her vil du ønske å bli til du dør. Når den gamle fiskeren Pacciale dør i Axel Munthes ”Boken om San Michele” vil han at de bærer sengen slik at han kan se utover Napolibukten.

5 tips på Amalfikusten

Positano

Mange vil si Amalfi eller Ravello, men vår favoritt er Positano. Herfra kommer du frem til alle steder du vil besøke i denne herlige regionen. I Positano klatrer bebyggelsen bokstavelig talt på fjellveggene – utrolig spektakulært. Den amerikanske forfatteren og nobelprisvinneren John Steinbeck skrev "Positano bites deep…it is a dream place that isn’t quite real when you are there and becomes beckoningly real after you have gone”. Gå ikke glipp av en gåtur opp til den lille landsbyen Montepertuso som ligger rett ovenfor Positano. Fantastisk utsikt på vei opp dit og der er det også et par veldig gode og rimelige restauranter.
Hotell i Positano

Vesuvius

Regn med en halv dag for å oppleve vulkanen over alle vulkaner. Husk å dra opp dit en klar dag slik at du i tillegg krateret kan nyte den enestående utsikten over Napolibukten. Ta med deg en flaske vann, dropp sandalene og utrust deg med bra sko som tåler klatring på vulkansk steinoverflate. Du får også en turstokk og en guide som leder deg opp den siste biten til krateret. Her oppe slipper du også den trykkende heten som er vanlig på en varm sommerdag.

Pompeii og Herculaneum

Byene som ble begravet i Vesuvius aske i år 79 gir i dag et øyeblikksbilde av liv og plutselig død i det romerske riket under det første århundret. Regn med å bruke en hel dag på å utforske Pompeii. Herculaneum er mindre kjent, men også verdt et besøk. En kopi av Villa dei Papiri ble bygget av den amerikanske milliardæren JP Getty i Malibu, Los Angeles. Originalstatuene fra Villa Papiri finnes i dag i Det arkeologiske museet i Napoli.

Det arkeologiske museet i Napoli

Passe stort og utrolig spennende med skattene fra Pompeii og Herculaneum, og med det “hemmelige kabinettet” som en pikant erotisk avslutning. Og når dere er i Napoli, pass på å spise pizza på Da Michele som kun lager klassikerne Margherita og Marinara, men har gjort det så bra i 140 år at køen med lokale Napoli-beboere strekker seg langt hver dga. Og spiller Napoli hjemmekamp den kvelden, dra til San Paolo og opplev Italia raskeste angrepsfotball innenfor landets mest lidenskapelige tilskuere.
Hotell i Napoli

Capri

Alle som har vært her har sin motivasjon. Axel Munthe har skrevet en hel bok som fortsatt er den største svenske bestselgeren gjennom tidene. Dessuten er dette verdens vakreste øy, i manges øyne. Unn deg minst én overnatting her for å slippe Capri-stresset som tapper deg for energi om du bare skulle reise på dagstur. Vi bodde en natt i Capri og en natt i Anacapri. Det går små spesialbusser mellom byene og utsikten under turen er “breathtaking”. Gå ikke glipp av Axel Munthes hus Villa San Michele og den blå grotten i Anacapri. Fra Anacapri går også en linbane opp til Monte Solaro med fantastisk utsikt over øyen.
Hotell i Capri

Slik kommer du deg hit

Du kan fly til Napoli, men det innebærer et bytte og det enkleste og billigste blir fly til Roma og leiebil derfra. Som bonus kan du oppleve Roma i noen dager på én og samme reise. Det er knapt 20 mil til Napoli, men deretter tar det omtrent 1,5 time å kjøre til Positano på grunn av svingete vei. Ta det rolig og nyt den henførende utsikten på denne spektakulære kystveien! Til Capri går det båter fra alle de kjente byene. Det raskeste er å ha en by som base, for eksempel Positano, og så ta en “pause” på Capri i noen dager og la bilen stå igjen på hotellparkeringen.

Psst! Et godt tips!

Unn deg et bra hotell med balkong eller terrasse mot havet. Om du noen gang skal betale ekstra for utsikt mot havet er dette stedet å gjøre det. Les Munthes bok før du drar til Capri. Den er veldig underholdende og har du flaks treffer du en av slektningene til personene i boken. Det er først når du spiser Buffelmozarella i Campania at du innser at det du spiser hjemme ikke burde bli kalt Mozarella. Om du bare reiser til Capri for én dag, husk at køene tilbake til båtene blir enorme, så det gjelder å være ute i god tid.


Fly til Napoli

Tilbud – Italia