Alcudia for nybegynnere

Rikarda
Reiseguiden, besøkt 24 land

Foto: hagbergqvist, medlem siden 2010
Det finnes nok ingen charterreisemål som er mer perfekt for barnefamilier enn Alcudia på Mallorca. En fin og langgrunn strand, massevis å gjøre og bare tre timer bort med fly. Her er vår nybegynnerguide til charterparadiset Alcudia.
Publisert 26 juni 2011

I Alcudia fungerer det meste som hjemme; man har samme strømkontakter, det finnes minibanker overalt og du kan shoppe og spise når du vil.

Den perfekte stranden

De fleste hotellene ligger ved den en mil lange stranden Playa de Alcudia. Sanden er gylden og vannet krystallklart. Den langgrunne stranden starter i nord ved den moderne havnen og blir gradvis dypere jo lengre sør man kommer. Det er også på den nordlige delen at de fleste sport- og vannaktivitetene finnes. Her kan du teste bananbåt, pedalbåt eller vannski – eller så leier du bare en solseng med parasoll.

Det meste er på gangavstand

Byen Alcudia er liten og det er lett å finne veien. Hovedgaten er Carretera Dárta som går bak strandhotellene. Om du vil sole og bade så er du ikke avhengig av å ta buss eller leie bil, alt finnes i gangavstand. Blir du lei av å gå er det fint å leie sykkel for å ta seg rundt.

Maten du må smake på

De to store områdene med restauranter og barer er havnen Puerto Alcudia, og gaten Avinguda de Pere mas I Reus. Her finnes et stort utvalg av restauranter der du kan spise spanske klassikere som paella og tapas. Nærheten til havet gjør også et Mallorca er et bra sted å spise fisk og skalldyr. Vil du prøve noen lokale spesialiteter skal du smake på den knallrøde Sobrasada-pølsen eller Frito Mallorquin, som er Mallorcas egen variant av pytt i panne.

Utflukter du rekker på en formiddag

Det finnes mange utflukter som bare tar noen timer – perfekt om du vil ha en pause fra stranden. Det finnes to golfbaner i nærheten av Alcudia: Alcanada Golf og Pollensa Golf. En utflukt som er spennende om du liker historie, er en tur til gamle Alcudia som ligger noen kilometer bort. Her finnes det ruiner av et romersk teater, bymurer fra middelalderen og en tyrefekterarena. En av de vakreste strendene på Mallorca ligger noen mil nord på halvøya Formentor. Her brukte filmstjerner som Charlie Chaplin og Grace Kelly å feriere. Til Formentor kommer du med forskjellige buss- og båtturer. Vannparken Hidropark ligger bare én kilometervest for Alcudia.

Dra på kveldsutflukt

Den rutinerte barnefamilien har selvfølgelig med seg bestemor og bestefar på reisen. Da får småbarnsforeldrene en mulighet til å dra inn til storbyen Palma for en kveld på byen.

Kjøp skinnprodukter og vin

I området rundt havnen og rundt hovedgaten er det mange butikker, men om du virkelig vil shoppe skal du dra til Palma. Der kan du shoppe alt fra siste mote i designbutikker til lokale skinnprodukter og lokalt produsert vin. En bra rødvin å kjøpe med seg hjem er Mount Farrutx, urtelikøren Hierbas er også populær. Foretrekker du bobler skal du kjøpe den spanske musserende vinen Freixnet.

Slik kommer du deg til Alcudia

Den enkleste måten å komme seg til Alcudia er å reise med noen av de store charterselskapene, men du kan også reise med rutefly og fikse transfer til Alcudia selv. Flyreisen tar cirka tre timer og da lander du i hovedstaden Palma. Derfra er det fem mil til Alcudia.

Finn billige reiser til Mallorca.


Charter til Alcudia