6 gode tips til cruise-reisen

Khaki
Reiseguiden, besøkt 25 land

Foto: iStock
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Foto: Jupiterimages / Getty images
Foto: Thinkstock
Foto: Steve Mason / Thinkstock
Cruise er og blir en veldig populær reiseform, og det finnes utrolig mange cruiseskip å velge mellom. Her er våre beste tips for deg som skal på cruise i Karibien for første gang.
Publisert 21 september 2018

Det finnes mange forskjellinge cruiserederier som tilbyr cruise i Karibien. Du kan velge mellom både store og små fartøy, og utvalget av mat, fornøyelser og underholdning varierer veldig. Her er en miniguide med noen tips for deg som er nybegynnere på cruise.

Når er det billig å reise?

Man kan dra på cruise i Karibien året rundt, men de fleste reiser hit når det er kaldt her hjemme på vinterhalvåret. Cruise er som regel billigst tidlig på høsten på grunn av at da er det orkansesong, men det trenger absolutt ikke å være en grunn til å ikke reise da. Cruiseskipene endrer enkelt sin rute om det skulle vise seg å være dårlig vær på den planlagte ruten. Vil du reise i en mer værsikker periode, men likevel få reisen til en rimelig pris er begynnelsen av desember og våren i mars og april som regel bra.

Velg rett fartøy

Det kan være veldig stor forskjell mellom de ulike cruiseskipene og rederiene, velger du feil så kan hele reisen bli en dyr fiasko. Om du reiser med små barn så er kanskje Disney Cruise Line det beste valget med massevis av aktiviteter ombord, barnepass og ikke minst muligheten til å få treffe Shrek, Kung Fu panda og Dragetreneren ombord. Om du vil leve i luksus ombord så kan du velge Silversea Cruises som satster på å gjenskape 1930-tallets luksusbåter med relativt små fartøy. Har du et stramt budsjett så er Carnival Cruises det beste valget, der kan du iblant få et cruise for så lite som 500 kroner per natt.

Velg rett lugar

På de store skipene med pass for over 5000 passasjerer finnes det naturligvis også et stort utvalg av forskjellige lugarer, noen rederier har opptil 30 forskjellige lugarer. Oftest kan man dele lugarene inn i fire forskjellige kategorier; uten havutsikt, men havutsikt, med balkong og suiter. Lugarene uten utsikt er de billigste men om du planlegger å gjøre noe mer enn å bare sove i lugarene er det ofte verdt noen kroner ekstra for å få en lugar med utsikt, eller kanskje til og med balkong. Disse mellomklassene kommer ganske ofte på salg da det er de billigste og de dyreste lugarene som blir fullbooket først.

Les det med liten skrift

Før du bestiller et cruise burde du lese gjennom det som står med liten skrift nøye og kontrollere hva som er inkludert i prisen. På visse skip er det “super all inclusive” der både mat, drikke, shower og utflukter er inkludert i prisen. På andre skip må du spise på bestemte tidspunkt og betale ekstra for nesten alt, kostnader som kan gjøre din cruiseferie mye dyrere enn du hadde tenkt.

Les gjennom dette før avreise

Finn ut hvor skipet stopper i løpet av cruiset og les mer om stedet i god tid. Det gjør at du vet hva du vil gjøre allerede før du går i land. Selv om skipene som regel ligger ved kai hele dagen så kan det iblant ta en time eller mer å komme seg av skipet siden det er flere tusen som skal av samtidig.

Les nyhetsbrevet

De store cruiseskipene har en enorm mengde aktiviteter ombord å velge mellom. Informasjon om dagens aktiviteter gis som regel ut på et daglig nyhetsbrev som du får direkte til din lugar. Om du vil være sikker på å ikke gå glipp av noe spennende, og kanskje gratis, event så burde du lese nyhetsbrevet veldig nøye. Noe av det viktigste du kan ta med deg på cruise er faktiskt en bra markeringstusj.

Andre ting å tenke på

Bestill gjerne fly slik at du ankommer dagen før cruiset går, på denne måten unngår du at du ikke kommer med på cruiset på grunn av en flyforsening. Bo på hotell i nærheten av cruisehavnen. Pakk ikke ned passet i den eller de koffertene du skal sjekke inn ved ankomst til skipet. Når du har sjekket inn koffertene, innsjekkingen fungerer som på en flyplass, så ser du den ikke før du er på lugaren.Ligger passet i kofferten så kommer den til å få reise på cruise uten deg. Sjekk også om tips er inkludert i prisen eller ikke, på den måten unngår du å betale dobbelt eller at personalet ombord får slite uten betaling.

På Reiseguiden finner du din cruiseferie:
- Flybilletter til Miami
- Hotell i Miami (nær cruisehavnen)
- Våre cruisetilbud


Reisetilbud - Cruise