4 spanske øyfavoritter i Middelhavet

Teresen
Reiseguiden, besøkt 8 land

Foto: iStock
Foto: maitan, medlem siden 2008
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Utenfor Spanias kyst ligger øyene Ibiza, Mallorca, Menorca og Formentera og soler seg i Middelhavet – men hvilken øy passer deg best? Her er noen av øyenes høydepunkter.
Publisert 22 januar 2019

Spania er et av våre mest populære reisemål og lokker med mange herlige øyer. I Middelhavet ligger øygruppen Balearene med favoritter som Mallorca og Menorca, men også oppstikkere som Ibiza og Formentera. Vi hjelper deg å velge rett øy.

Mallorca – strand og by

Mallorca er uten tvil sommerens mest populære spanske øy. En ganske stor øy med sandstreder så lange som en mil. Det er en øy som passer for alle; barnefamilier, partyfolket, eventyrere og shopperen. I juli er gjennomsnittstemperaturen 29 grader og vannet cirka 24 grader.

Se og gjøre på Mallorca
På Mallorca finnes en stor meny av sol og bad, strandpromenader, kultur og storbypuls i hovedstaden Palma. Fine badebyer er for eksempel barnefavoritten Alcudia, Ca`n Pastill og de nesten sammenvokste byene Palma Nova og Magaluf som lokker med et hett natteliv. I Sollér kan du ta en tur med det gamle tretoget eller du kan besøke fjellbyene Deía og Valldemossa og klipe Fréderic Chopin-statuen i nesen for hell og lykke. Dragegrottene i Porto Cristo er også en fin severdighet og ikke minst katedralen Le Seu i Palma. Det er også spennende å smake lokale viner så hvorfor ikke bli med på en vinsightseeing blant øyas mange vingårder. Vandring og sykling er også populært blant de som vil ha en aktiv ferie. Når det kommer til shopping så lokker Palma med luksuriøse merkesbutikker og boutiquer for alle pengebøker.

Slik kommer du deg til Mallorca
Det vanligste er å reise med charter, men det går like bra å reise med rutefly for en weekend. Du kan reise med charterselskap som Apollo, Ving, TUI og Solia. Flyreisen tar cirka 3 timer og 30 minutter og da lander du på Palma de Mallorca Airport, åtte kilometer utenfor Palma. Det beste været får du mellom mai og oktober.
Se alle charterreiser til Mallorca her

Menorca – rolig og frodig øy for barnefamilier

Menorca er like stor som en femtedel av Mallorca og kalles ofte for Mallorcas lillesøster. Den grønne øya er kanskje Spanias best bevarte hemmelighet, her er masseturismen ikke like utbredt som på Mallorca og Ibiza. Det er en rolig øy uten noe særlig natteliv å snakke om så hit kommer ofte barnefamilier, pensjonister, par og dykkeinteresserte. I juli er gjennomsnittstemperaturen 28 grader i luften og 25 grader i vannet. Øya ligger cirka fire mil nordøst for Mallorca.

Se og gjøre på Menorca
Menorca lokker med fint badevann og herlige badeviker med cirka 120 sandstrender. Noen strender er vanskelig å komme til og krever litt ekstra anstrengelse, men da får du ofte stranden for deg selv. Cala´n Bosch er den største feriebyen, og det finnes mange fler å velge mellom som familiefavoritten Arenal de´en Castell, Cala Galdana som passer for både par og barnefamilier og ikke minst den gamle hovedstaden Ciutadella. Bortsett fra sol, bad, vannsporter som snorkling og dykking tilbyr øya også bra sykkel- og vandringsmuligheter. En tur til dagens hovedstad Mahón er også populært. Her kan du gå på byvandring, shoppe og ta en båttur i naturhavnen. Fra øyas høyeste topp El Toro er det fantastisk utsikt over naboøya Ibiza. Fra Menorca går det daglige båter over til Mallorca om du vil se mer i løpet av ferien.

Slik kommer du deg til Menorca
Det tar cirka 3 timer og 30 minutter å fly til Menorca og det kan du gjøre med TUI. Du kan også bestille fly og hotell og reise på egen hånd. Menorca Airport ligger cirka fem kilometer fra hovedstaden Mahón. Deiligst vær får du mellom mai og oktober.
Se alle pakkereiser til Menorca her

Ibiza – hett natteliv og barnevennlige strender

Ibiza er en gammel partyøy som de siste årene har roet seg veldig ned. Du finner fortsatt et trendy klubbliv og verdens heteste DJ´er her, men i dag trives også barnefamiliene på Ibiza. I juli er det rundt 28 grader i luften og 22 grader i vannet. Øya ligger sydvest for Mallorca.

Se og gjøre på Ibiza
Ibiza lokker med femti lange strender og det bygges fler og fler familievennlige hotell ved de beste strendene. Ibiza har også en trange smug i vakre middelaldersbyer, mandeltrær, kalksteinsgrotter, vakker natur og bra shopping. Barnefamilier velger gjerne reisemålet Figueral og i Playa d`en Bossa ligger de heteste klubbene. Andre populære reisemål er genuine Santa Eulalia, klassikeren San Antonio og hovedstaden Ibiza by. I hovedstaden kan du vandre langs Paseo Vara de Rey der det ligger mange butikker, barer og et herlig folkemylder til alle døgnets timer. Noe for de minste familiemedlemmene er ponnylandet der barna både kan klappe og ride på hestene. Et av Ibizas naturfenomen er Es Vedra Rock, en klippe 400 meter over havet som er vel verdt et besøk. Naboøya Formentera ligger nært og det er populært å dra over på en dagstur. Vil du så kan du leie bil og oppdage alle hemmelige perler som øya har å tilby.

Slik kommer du deg til Ibiza
Det går ingen charterreiser til Ibiza fra Norge, så om du vil reise hit i sommer er det rutefly som gjelder. Norwegian har direktelfy til Ibiza fra København, og et annet alternativ er å ta direktefly til Mallorca for å deretter ta fergen over til Ibiza. Den går minst en gang per dag og tar cirka 3 timer og 30 minutter.
Her kan du bestille din reise til Ibiza

Formentera – en stille og vakker øy

Formentera er en stille og rolig øy, og minstemann blant de baleariske øyene. Her er naturen unik og strendene veldig flotte. I juli lokker øya med rundt 29 grader i luften og 24 grader i vannet.

Se og gjøre på Formentera
Man bruker å si at Formentera er motstykket til Ibiza, her er det veldig avslappet med Karibien-lignende strender. Det er færre turister som har funnet veien hit så det er også lettere å finne sin egen lille strandremse. Bortsett fra vakre strender så har Formentera fine byer, mange restauranter, barer og bra shopping. På grunn av at øya er så flat finnes det også mange fine sykkelveier, og sykkelen er en av de beste fremkomstmidlene på øya. Populære feriebyer er Es Pujols og Playa Migjorn.

Slik kommer du deg til Formentera
Det er ikke veldig lett å komme seg til Formentera fra Norge, men når man er fremme er det verdt den lange reisen. Det går ingen direktefly til Formentera så man får fly til Ibiza med ett stopp på veien og deretter ferge over til Formentera, eller så kan man fly til Mallorca og ta fergen derfra til Formentera men da får man reise via Ibiza.
Hotell på Formentera

Sammenlign alle reiser til Spania her

Charter til Spania
Fly til Spania
Hotell i Spania


Tilbud – Spania


Charter til spanske middelhavsøyer

Om Mallorca Spania, Europa

Mallorca finner du alt du trenger for en perfekt ferie; mengder av flotte strender, restauranter, underholdningsparker, badeland og museer.

Til tross for at Mallorca bare er 11 mil på sitt lengste finnes det likevel flere titalls små og store byer og badelandsbyer.
De beste strandområdene ligger på den nordøstlige delen av øyen hvor du kan bo på reisemål som Puerto de Pollensa, Alcudia, Playa de Muro, Can Picafort og Cala Mesquida.
På den sørvestlige delen av Mallorca ligger den kjente partybyen Magaluf og hovedstaden Palma de Mallorca.

Deler av øyen er preget av fjell og er perfekt for en utflukt med bil, sykkel, buss eller til fots. Ved de store badebyene finner du massevis av aktiviteter, først og fremst ulike vannsporter, men også gokartbaner, dyreparker og vannparker.

En av Mallorcas merkeligste ruiner ligger i byen Son Servera på østkysten. Her finner du ytterveggene til en kirke som ble påbegynt, men aldri fullført. Arkitekten bak bygget Eglésia Nova (”den nye kirken”) var Joan Rubió Bellver, som blant annet jobbet med den berømte arkitekten Antoni Gaudí. Ruinen er som oftest opplyst og holder ofte konserter.

3,5timer
Flytid fra Oslo
3 / 17
Thinkstock
4 / 17
Thinkstock
Utsikt från hotellrummet
5 / 17
Stranden i Alcudia
7 / 17
En dag på stranden
8 / 17
Katmandu Huset upp och ner
10 / 17
Apelsiner, Café Sa Fonda
15 / 17
Väggprydnader
16 / 17