Finn leiebil i Chania

Sammenlign og bestill leiebil fra alle ledende leiebilselskap
Om Chania

Glem ikke å ta med kameraet når du skal til Chania. Den middelalderske havnen er en av Kreta vakreste og mest fotograferte steder.

Byen Chania ligger i det nordvestlige hjørnet av Kreta. Dette er en litt større by med ca. 53.000 innbyggere.

Havnen har vært den viktigste plassen i Chania i flere århundrer, om ikke årtusener. Her ligger restaurantene og kafeene på rad og rekke, innrammet av middelalderske vakre bygninger. Dette er den perfekte plassen for en lunsj, drink eller middag, hvor du etterpå kan knipse masse bilder fra de flotte venetianske omgivelsene.

Inne i havnen, kan du tilbringe timer når du prøver å finne den gamle byen. Gatene er labyrintlignende, svært sjarmerende og fra flere ulike tidsperioder.

Den nærmeste stranden ligger cirka et kvarter til fots vestover. Her starter også den berømte Chaniakysten hvor badebyene ligger som på en perlerad langs to mil med perfekte strender.

Det er veldig populært å bruke byen Chania som base for daglige utflukter til nye strender, dramatiske fjellraviner og historiske ruiner.

Noen kilometer fra flyplassen i Chania ligger flere ekte eremittgrotter, Arkoudiotissa-grottene. Her dyrket man guder som Apollo og Artemis i tusenvis av år frem til kristendommen tok over. Navnet betyr ”hunn-bjørnen” og kommer etter en stalagmitt i den største grotten, som er formet som en bjørn.

Reisemål som ligner Chania

Chania Chaniakysten, Europa

Kultur
Uteliv
Arkitektur
Shopping
Historie
Storby
4timer
Flytid fra Oslo