Lefkas

Sammenlign og bestill reiser fra alle ledende reiseselskap

Om Lefkas Hellas, Europa

Øya Lefkas har et av Hellas’ mest dramatiske landskap og består nesten kun av fjell og skog, men øya har også perfekte strender for deg som vil vie tiden din til sol og bad.

Det er veldig lett å komme seg til og fra Lefkas, eller Lefkada som den egentlig heter på gresk, da øya har en bro over til det greske fastlandet. Du kommer raskt til å oppdage at nesten hele Lefkas består av fjell, fjell og en og annen klippe – faktisk består hele to tredjedeler av øya av fjell. Den mest dramatiske naturen finner man på vestkysten, hvor hvite klipper stuper bratt ned i havet. Stranden Porto Katsiki ligger ved nettopp slike klipper, noe som gjør stranden til en av de mest spesielle i hele Middelhavet. Hit kommer du deg enklest med båt.

Ikke så langt fra Porto Katsiki på den sørvestlige delen av Lefkas ligger stranden Vasiliki. Her samler mengder av windsurfere seg for å utnytte det lokale værforholdet – hver ettermiddag blåser en perfekt og jevn vind opp fra fjellet. De mest populære badebyene på Lefkas ligger på østkysten. Her ligger blant annet Kallithea, Nidri, Nikiana og Perigiali.

En av verdens første bøker, Odysséen, handler om helten Odysseus’ mange års vandringer etter seieren i Troy. Mange mener at det kongeriket han vendte tilbake til en gang i tiden lå på Lefkas. En tysk arkeolog var så sikker på at han skulle klare å grave frem bevis på dette at han bodde på øya frem til han døde i 1940.

Porto Katsiki
Foto: zorrito
Egremni
Foto: babbo
None
Foto: dazind
Stjärna
Foto: valtras
Lefkas!
Foto: babbo
Agiofili
Foto: babbo
None
Foto: dazind
None
Foto: dazind
None
Foto: dazind
None
Foto: dazind
Katsiki beach
Foto: malbork

Planlegger du en reise til Lefkas?

Hver dag søker Reiseguiden blant 1 000 000-talls priser fra over 500 reiseselskap. Vi sammenligner mer enn 500 000 hotell, over 438 flyselskap, og et 100-talls reisebyråer og 24 arrangører.

Reisemål som ligner Lefkas