Publisert 15 juni 2012

Lefkas er en av De joniske øyene som eller består av Zakynthos, Korfu og Kefalonia for å nevne noen.Lefkas er en øy som har vært på charterprogrammet i mange år, men fortsatt er relativt ukjent for mange. Her er vår guide til den vakre øya.

Bo på østkysten eller vestkysten

På Lefkas bor man enten på kyststrekningen mellom Lefkas by og Nidri som ligger på østkysten, eller så bor man i sjarmerende Agios Nikitas på vestkysten. Mest populær er feriebyen Nidri, som har en fin havnepromenade, mange gode restauranter og er et veldig bra utgangspunkt for utflukter rundt på øya. Byen har ingen bra strand så her burde man ha leiebil om man ikke bare vil bade i bassenget på hotellet.

De vakreste strendene

Lefkas har mange strender og de er så vakre at det nesten gjør ondt. Mest kjent er Porto Katsiki, en kritthvit rullesteinstrand med utrolig farge på vannet. For å komme til stranda som ligger på sydvestsiden av øya må man gå ned en lang trapp, så det er kanskje ikke den mest barnevennlige stranden. Men flott er den! Andre strender som er verdt et besøk er Desimi som ligger bare fem kilometer fra Nidri, Milos som det bare går å komme til med båt fra Agios Nikitas, og Kathisma som er en av de mest populære på Lefkas med alle tenkelige fasiliteter.

Opplevelser over og under vann

Windsurfing og kitesurfing er populære vannsporter på Lefkas, og det finnes mange skoler der du kan prøve dette selv med litt opplæring først. Vil du heller se hva som skjer under vannet kan du både snorkle og dykke. For en fantastisk dag på havet skal du følge med på en utflukt med M/S Christina, kjent som den blå båten i Nidri. Det er en av de bedre båtutfluktene i Hellas, på en veldig fin båt, ikke for mye folk og enestående personale som fikser mat og drikke under hele turen. Det er også fint å leie bil for å oppdage øya på egenhånd eller ta turen over til fastlandet for å se romantiske Parga by som ligger bare 1,5 time bort.

Shopping og gresk hverdagsliv

Lefkas er ikke større enn at man kan kjøre rundt den på en dag med mange stopp, og uansett hvor man bor burde man dra inn til Lefkas by en ettermiddag og spasere rundt. Her finnes en hel del bra shopping, spesielt sko og skinnprodukter er det et bra utvalg av. Blir det varmt er det bare å finne en kafé med parasoller, bestille en kald frappé og se på folk. Lefkas by har også mange bra restauranter med gresk mat. Bor man i Nidri finnes det mange bra restauranter på havnepromenaden, men også langs med hovedgaten finnes flere hyggelige små tavernaer.

Slik kommer du deg til Lefkas

Fra Norge går det charterfly en gang i uka fra Stavanger og Oslo, og man kan velge å kombinere én uke på Lefkas med én uke i Parga. Flyreisen tar cirka tre timer. Fra flyplassen, som ligger på fastlandet, er det cirka en time med buss til Lefkas. Det går bro fra fastlandet over til øya. Skal man reise hit med rutefly må man reise via Athen.


Charter til Lefkas:Flere charterreiser finner du her