Rehablitering/opptrening v/ Kupele Sliac. 962 31 Sliac. Slovakia.

Av S.af g.
25 sep. 2010 11:58
Visninger: 334
Jeg har nyligt vert 5 uker i Slovakia, hvorav 4 uker på rehablitering/opptrening, etter alvorlige helseproblemer, oppstått som følgeskade, etter en arbeidsulykke 10-2008. Da jeg pga matintoleranser ikke kunne få nødvendig rehab/opptrening i Norge, fikk jeg ideen om eventuell opptrening utenlands. Da jeg har gode venner i Slovakia (Banska Bystrica/Sebedin) ble det naturligt å nevne problemet for dem. De gjorde så en "resurch" i deres område, og kom frem til at "Kupele Sliac" nær småbyen Zvolen passet utmerket for mitt behov for opptrening/rehab, etter hjerteproblemer.(De er en av flere senter i Slovakia som myndighetene der sender sine pasienter til, etter tilsvarende, og andre helsemessige problemer.) Hva maten måtte angå , så ville det ikke by på problemer, da der er kyndige folk på kjøkkenet som klarer å holde seg til enkeltpersoners spesielle behov.-Jeg kunne slappe av! Og DET gikk helt fint. Der har de en ordning som IKKE finnes på Norske institusjoner, nemlig en variert meny som skifter, ikke hvær uke, men hvær dag!!! Til lunch, og middag var der til enhver tid 8-10 forskjellige retter å velge i. (Kunne faktisk ha vert der i 4 uker uten å måtte spise samme retten 2 ganger. SLÅ DEN!)
Hva opptrening angikk så kan det absolutt måle seg (Overgår?) det Norske tilbudet. Alle fikk individuellt tilrettelagt opplegg i forbindelse med legesjekken ved ankomst. -Og så var det bare å stå på å trene/ta i mot behandlingene som var foreskrevet! Noe som for meg gav noen positive forbedringer.
Alle som jobbet der var, hele tiden, smilende og imøtekommende. De gjorde sitt ytterste for at alt skulle vere perfekt/på stell.
Største problemet mitt var naturligvis språket...., og førte selvsagt til enkelte mindre "glipper.". Takket vere mine venner der så gikk det allikevel heller bra, da en venninne (Kamerat) geleidet meg rundt, tegnet og forklarte m m , de 2 første dagene. etterpå gikk det meste "på skinner." Samt at noe av språket gled på plass.
Man kan og reise dit kun for SPA-DELEN og, som mange gjorde. Jeg anbefaler "Kupele Sliac på det varmeste for opptrening, og velvereopphold. For mer info om stedet: www.spa-sliac.sk / (Logg inn for å se e-postadresse) Eventuelle henvendelser må stiles til Henrieta Luptakova, en av få der som snakker Engelsk. Prisen for 4 ukers opphold, inklusiv opphold og alle måltider var heller ikke avskrekkende. (Kr 11 793,00) I tillegg kom reisen. Totalen kom allikevel på under 20 000,-
Kan og nevne at jeg var første person fra Norge som noensinne hadde vert der....kansje derfor de "dullet" så godt med meg??
Ellers på det lille som var av "fritid" var der mange kulturhistoriske serverdigheter å oppsøke innom heller kort kjøreavstand fra "Kupele Sliac". Og det var noe mine venner tok meg med på til fulle! Fjellturer, grottevandringer, gruvevandringer, byvandring i den fredede delen av Banska Bystrica, Banska Stiavnica og Spania Dolina.(Hvor Christoffer Columbus hadde med seg sitt gull, og sølv på sin første "Amerikatur". Besøkte også noen få, av de mange, gamle slottene (Rhad) som der er mange av. Våren 2011 blir det til å få med seg enda flere slike serverdigheter, for da reiser jeg DIT igjen!!!
Av S.af g.
25 sep. 2010 19:50
Til de som måtte lure...jeg har absolutt ingenting med Kupele Sliac å gjøre, foruten at jeg har vert der, og fikk (betalte) den opptrening som jeg trengte, og fremdeles bør ha mer av. Første gang jeg fikk kjennskap til stedet var i begynnelsen av Juli 2010. -og det var fra mine venner som selv har måtte benytte seg av stedets fasiliteter av andre årsaker.