Informasjon om reiseråd

Frem til nå har Utenriksdepartementet frarådet alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, og reiserådet gjelder til og med 20. august 2020. Land som ble unntatt dette reiserådet den 15. juni 2020, er Finland, Island, Danmark, Færøyene og Grønland.

Folkehelseinstituttet skal innen 15. juli 2020 utarbeide en liste over land vi kan reise til i EØS/Schengen-området fra og med 15. juli, basert på smittesituasjonen.


Vi vil minne om at du selv må undersøke hvilke lokale restriksjoner og eventuelle karanteneregler som gjelder for det landet du vil besøke. Ofte finnes aktuell reiseinformasjon på Norges ambassader i respektive land.


For mer informasjon, besøk: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/ eller https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/


Informasjonen ble oppdatert 1.juli 2020.

Charterreiser til Palaióchora, Kreta

Sammenlign og bestill reiser fra alle ledende reiseselskap
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Palaióchora Kreta, Europa

For å komme seg til Paleochora må man reise til det sørligste punktet i Europa. Her møtes du av vakre strender og dramatiske fjell – perfekt for en selfie eller en tur i fjellet.

Her finner du mange strender – store som små, med både sand og rullestein. Noen ligger også litt mer utilgjengelig, og er vakkert omgitt av skog og krystallblått vann.

Paleochora er en svært rolig badeby, noe som ikke er så rart i og med at den ligger litt utenfor allfarvei. For å komme seg hit må man nemlig reise i minst to timer gjennom øyas største fjellkjede.

Fjellet utgjør også en svært vakker bakgrunn til byens restauranter og barer – de fleste ligger på et lite nes.

I Paleochora finner du bare noen få severdigheter, blant annet noen lokale museer og ruiner etter en festning, men det finnes desto flere aktiviteter. Du kan blant annet se delfiner, windsurfe, dykke og gå på fjellturer.

Noen mil øst for Paleochora ligger en av verdens mest dramatiske raviner, Samariaravinen. Her strekker det seg en tursti på 16 km som tar deg gjennom et dramatisk landskap. På punktet som kalles Jernportene er ravinen bare tre meter bred og går mellom stup som er 400 meter høye.

2 / 4
Thinkstock
Från piren i Paleochora
3 / 4
4 / 4
Thinkstock