Charterreiser til Elounda, Kreta

Charterreiser til Elounda, Kreta

 
 
 

Om Elounda Kreta, Europa

Ta en smugtitt på hvem som ligger ved siden av deg når du nyter solen på stranden i Elounda. Det er nemlig ikke overraskende om det er kongeligheter eller filmstjerner.

Dette er en av de mest luksuriøse feriestedene, ikke bare på Kreta, men i hele Hellas. Her finner du flere femstjerners hotell enn i mange større byer. Bli derfor ikke overrasket om du møter på kongeligheter, greske ministre eller film- og rockestjerner. Nå og da holdes til og med det internasjonale toppmøtet i denne lille byen.

Til tross for de mange høyt profilerte gjestene er de fleste restauranter og barer ikke dyrene enn ellers på Kreta. Det finnes flere bra strender i Elounda, og ute på den vakre halvøyen Kolokytha finner du enda flere.

Gå ikke glipp av en båtutflukt til Spinalonga, en øy med ruinene av den middelalderske festningen som fungerte som en koloni for spedalske helt frem til 1950-tallet.

I fjellet sørvest for Elounda ligger en av den antikke verdens helligste grotter. Inne i Dikteon-grotten råder det et mystisk, grønnskimrende lys. Ifølge gresk mytologi var det i denne grotten at guden Zeus ble født. I flere hundre år ble grotten ansett som så hellig at ingen utenforstående fikk komme hit. Grotten ligger tre mil unna i luftlinje fra Elounda, men den er på 1000 meters høyde og krever at man går på smale veier.

1 / 5
Thinkstock
2 / 5
Thinkstock
4 / 5
Thinkstock
5 / 5
Thinkstock

De mest populære reisemålen i Elounda