Restplasser fra Tromsø til Side

Restplasser fra Tromsø til Side

 
 
 

Om Side Antalyakysten, Tyrkia

Barnevennlig
Uteliv
Rimelig
Sandstrand
Sol & bad

Ved sandstranden i Side ligger noen av Middelhavet vakreste ruiner. Glem ikke å ta med kameraet og ta bilder av Apollo-tempelet i solnedgangen.

Den herlige sanden og det rolige vannet har gjort slik at det har blitt et ferieparadis for barnefamilier, men det er også et fantastisk reisemål for deg som liker gamle ruiner. Her finner du et godt bevart amfiteater, en hellig fontene og et Apollo-tempel som er perfekt å fotografere i solnedgangen.

Sides sentrum og historiske kjerne ligger på en liten halvøy på den sørlige enden av stranden. Her ligger også den koselige lille havnen hvor du kan ta en spasertur eller spise på noen av restaurantene.

Bli ikke forskrekket om du finner hundrevis av forsteinede statuelignende mennesker i vannet utenfor Side. Disse skulpturene er en del av Europas første undervannsmuseum og ligger på 7-12 meters dyp, ca. 1500 meter fra havnen. Kunstverket er laget av et material som lokker til seg koraller og har navn som ”Blomsterhagen” og ”Kameltog”. Den beste måten å komme seg hit på er å dra på en guidet tur med de lokale dykkerfirmaene.

4timer
Flytid fra Oslo

De mest populære reisemålen i Side