Restplasser til Rhodos by, Rhodos

Restplasser til Rhodos by, Rhodos

 
 
 

Om Rhodos by Rhodos, Europa

Arkitektur
Genuint
Historie
Uteliv
Romantisk
Steinstrand

Når du går til stranden går du gjennom gater som er flere tusen år gamle, og i Rhodos by bor du i et område skapt av middelalderens riddere. Velkommen til Rhodos by.

Byen består av to tydelige bydeler – gamlebyen og den morderne bydelen. I begge finner du massevis av butikker, restauranter, tavernaer og barer, men det er den eldre delen som er blitt vernet som verdensarv som er den aller vakreste. Her kan du gå i gater som er flere tusen år gamle og hus som er nesten like gamle. Mange av bygningene, slik som Stormesterens palass, ble laget i middelalderen av riddere fra malteserordenen. Lengst ute på neset ligger det en kort, men svært populær strand – Eli – der du kan sole deg og bade etter å ha utforsket gamlebyen.

Den mest berømte plassen på Rhodos er den gamle havnen Mandraki. Her sto et av verdens syv underverk en gang i tiden – nemlig Kolossen, en enorm statue av den greske solguden Helios. Dessverre finnes det ingenting igjen av den store statuen i dag.

I Rhodos kan du bo på noen av verdens eldste hotell. Det mest spennende hotellet på Rhodos finner du langs ”Riddergaten”, eller ”Street of Knights”. Her har vertshusene ligget vegg i vegg siden middelalderen. De fleste hotellene har blitt modernisert, men du kan fortsatt bo i rom hvor gjester har bodd i kanskje 600-700 år.

3 / 6
Thinkstock
5 / 6
Thinkstock

De mest populære reisemålen i Rhodos by