Informasjon om reiseråd

Frem til nå har Utenriksdepartementet frarådet alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, og reiserådet gjelder til og med 20. august 2020. Land som ble unntatt dette reiserådet den 15. juni 2020, er Finland, Island, Danmark, Færøyene og Grønland.

Folkehelseinstituttet skal innen 15. juli 2020 utarbeide en liste over land vi kan reise til i EØS/Schengen-området fra og med 15. juli, basert på smittesituasjonen.


Vi vil minne om at du selv må undersøke hvilke lokale restriksjoner og eventuelle karanteneregler som gjelder for det landet du vil besøke. Ofte finnes aktuell reiseinformasjon på Norges ambassader i respektive land.


For mer informasjon, besøk: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/ eller https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/


Informasjonen ble oppdatert 1.juli 2020.

Charterreiser til Rhodos by, Rhodos

Sammenlign og bestill reiser fra alle ledende reiseselskap
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Rhodos by Rhodos, Europa

Arkitektur
Genuint
Historie
Uteliv
Romantisk
Steinstrand

Når du går til stranden går du gjennom gater som er flere tusen år gamle, og i Rhodos by bor du i et område skapt av middelalderens riddere. Velkommen til Rhodos by.

Byen består av to tydelige bydeler – gamlebyen og den morderne bydelen. I begge finner du massevis av butikker, restauranter, tavernaer og barer, men det er den eldre delen som er blitt vernet som verdensarv som er den aller vakreste. Her kan du gå i gater som er flere tusen år gamle og hus som er nesten like gamle. Mange av bygningene, slik som Stormesterens palass, ble laget i middelalderen av riddere fra malteserordenen. Lengst ute på neset ligger det en kort, men svært populær strand – Eli – der du kan sole deg og bade etter å ha utforsket gamlebyen.

Den mest berømte plassen på Rhodos er den gamle havnen Mandraki. Her sto et av verdens syv underverk en gang i tiden – nemlig Kolossen, en enorm statue av den greske solguden Helios. Dessverre finnes det ingenting igjen av den store statuen i dag.

I Rhodos kan du bo på noen av verdens eldste hotell. Det mest spennende hotellet på Rhodos finner du langs ”Riddergaten”, eller ”Street of Knights”. Her har vertshusene ligget vegg i vegg siden middelalderen. De fleste hotellene har blitt modernisert, men du kan fortsatt bo i rom hvor gjester har bodd i kanskje 600-700 år.

3 / 6
Thinkstock
5 / 6
Thinkstock

Reisemål som ligner Rhodos by