Informasjon om reiseråd

Frem til nå har Utenriksdepartementet frarådet alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, og reiserådet gjelder til og med 20. august 2020. Land som ble unntatt dette reiserådet den 15. juni 2020, er Finland, Island, Danmark, Færøyene og Grønland.

Folkehelseinstituttet skal innen 15. juli 2020 utarbeide en liste over land vi kan reise til i EØS/Schengen-området fra og med 15. juli, basert på smittesituasjonen.


Vi vil minne om at du selv må undersøke hvilke lokale restriksjoner og eventuelle karanteneregler som gjelder for det landet du vil besøke. Ofte finnes aktuell reiseinformasjon på Norges ambassader i respektive land.


For mer informasjon, besøk: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/ eller https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/


Informasjonen ble oppdatert 1.juli 2020.

Restplasser til Podgora, Makarska-rivieraen

Sammenlign og bestill reiser fra alle ledende reiseselskap
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Podgora Makarska-rivieraen, Europa

Barnevennlig
None
Dykking
Sol & bad
Steinstrand

I Podgora kan du nyte sol og varme mens du går langs palmekantede veier. Dette er en av de mange herlige badebyene på Makarska-rivieraen.

Her er alt fra hus, hotell og strender omringet av det perfekte turkisblå vannet og Biokovo-fjellskjeden. De høye fjellene gjør til og med slik at Podgora har sitt eget mikroklima – her er det som oftest flere grader varmere enn områdene som ligger noen mil unna.

Akkurat som på resten av den spennende rivieraen ligger det mange strender her. Hold utkikk etter navn som Caklje, Dracevac, Garma og Plisivac. Langs noen av strendene kan du spasere bortover en koselig strandpromenade.

Det er også mange spennende utflukter du kan dra på med Podgora som base. Her er du nærme byene Split og Dubrovnik og du kan ta dagsutflukter til de vakre øyene Brac, Hvar eller Korcula.

I Podora ligger en skulptur som er synlig fra flere mils hold, men der er ikke helt sikkert hva den skal forestille. Det ser ut som om en stor mast som har falt sammen mens naboen står igjen. Men skulpturen, ”Galebova krila”, skal faktisk se slik ut. De 60 meter høye tårnene forestiller to fuglevinger og er et minnesmerke fra 2.verdenskrig. Den rette vingen symboliserer seier og den skadede vingen symboliserer de som mistet livene sine.

Reisemål som ligner Podgora