Informasjon om reiseråd

Frem til nå har Utenriksdepartementet frarådet alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, og reiserådet gjelder til og med 20. august 2020. Land som ble unntatt dette reiserådet den 15. juni 2020, er Finland, Island, Danmark, Færøyene og Grønland.

Folkehelseinstituttet skal innen 15. juli 2020 utarbeide en liste over land vi kan reise til i EØS/Schengen-området fra og med 15. juli, basert på smittesituasjonen.


Vi vil minne om at du selv må undersøke hvilke lokale restriksjoner og eventuelle karanteneregler som gjelder for det landet du vil besøke. Ofte finnes aktuell reiseinformasjon på Norges ambassader i respektive land.


For mer informasjon, besøk: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/ eller https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/


Informasjonen ble oppdatert 1.juli 2020.

Restplasser uspesifisert til Kastelli, Kreta

Sammenlign og bestill reiser fra alle ledende reiseselskap
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Kastelli Kreta, Europa

Den lille badebyen Kastelli er en av Kreta mer ukjente perler som nå opplever økende popularitet. Nyt solen på de lange strendene, spis på koselige tavernaer og dra på tur enten til fots eller med sykkel.

Dette er en av de mest økende perlene på Kreta, til tross for at det finnes et dusintall av små og store strender på begge sider av byen. Om du reiser hit i lavsesongen kan du til og med få en hel strand for deg selv.

Inne i Kastelli finnes det mange restauranter og barer rundt Tzanakaki-torget og enda flere tavernaer og kafeer langs strandpromenaden.

Området rundt Kastelli har vært et viktig sted i tusenvis av år, noe du kan lære mer om på det arkeologiske museet.

Om du heller vil utforske den vakre naturen kan du leie en sykkel eller pakke ut fjellstøvlene av kofferten og ta en tur i fjellet.

På den andre siden av fjellet, bare noen kilometer unna, ligger to av verdens vakreste strender, Falasarna og Balos. Her kan du ta nydelige bilder av krystallblått hav og det dramatiske landskapet. Du kan også oppleve en av Kretas aller vakreste solnedganger.

Utenfor spissen av den milelange Gramvousa-neset ligger den øde øya Imeri Gramvousa. Festningen her ble bygget på 1500-tallet og var stort sett ugjennomtrengelig. I begynnelsen av 1800-tallet tok pirater over øyen. Båtutflukter til Gramvousa-øyen går fra havnen i Kissamos.