Informasjon om reiseråd

Frem til nå har Utenriksdepartementet frarådet alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, og reiserådet gjelder til og med 20. august 2020. Land som ble unntatt dette reiserådet den 15. juni 2020, er Finland, Island, Danmark, Færøyene og Grønland.

Folkehelseinstituttet skal innen 15. juli 2020 utarbeide en liste over land vi kan reise til i EØS/Schengen-området fra og med 15. juli, basert på smittesituasjonen.


Vi vil minne om at du selv må undersøke hvilke lokale restriksjoner og eventuelle karanteneregler som gjelder for det landet du vil besøke. Ofte finnes aktuell reiseinformasjon på Norges ambassader i respektive land.


For mer informasjon, besøk: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/ eller https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/


Informasjonen ble oppdatert 1.juli 2020.

Restplasser i januar til Leros, Hellas

Sammenlign og bestill reiser fra alle ledende reiseselskap
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Leros Hellas, Europa

Leros kan du kose deg med sol og varme på flere vakre strender. Hele øya er fylt med små koselige landsbyer med tradisjonelle greske hus.

Dette er en ganske liten øy som bare er en drøy mil lang med mengder av små og store bukter som gir øya et ujevnt utseende sett ovenfra.

Den store havnen ligger i byen Lakki, hvor man kun kommer seg med båt eller ferge fra andre øyer. Byen Lakki skiller seg fra mange andre greske byer med sin frodige vegetasjon og sine brede gater.

Byen Platanos ligger vakkert plassert i skyggen av en imponerende borg som ble bygget av riddere fra malteserordenen. Her finner du koselige små bakgater, sjarmerende hus og et koselig lite torg. Bare noen hundre meter fra Platanos ligger landsbyen Agia Marina.

De fleste turistene velger å bo i Alinda på grunn av den lange stranden, og bor du her kan du fortsatt komme deg enkelt til strendene i for eksempel Gourna-viken.

Det virker kanskje rart at man kan finne et 2.verdenskrig-museum i et idyllisk ferieparadis, men på Leros lå det før en italiensk marinebase, og øya ble derfor utsatt for harde slag. Ved landsbyen Merikia ligger et tunellmuseum og en park med militære kjøretøy og fly.