Restplasser med kun fly til Cavtat

Restplasser med kun fly til Cavtat

 
 
 

Om Cavtat Dubrovnik-område, Europa

Når du har tilbragt noen timer på stranden kan du deg en spasertur rundt hele byen i skyggen av grønne trær. Den vakre byen Cavtat blir ofte kalt ”lille-Dubrovnik”.

Mange kaller også Cavtat for ”lille-Dubrovnik” ettersom begge byene har vakre bykjerner omgitt av murer.

Her bor bare noen tusen personer, så stemningen er rolig og avslappet.

Byen ligger svært vakkert til på en halvøy og er omgitt av grønne, små furu-

og sypresskoger. Et av de store fritidssyslene her er å ta en kveldstur på den syv kilometer lange promenaden som strekker seg rundt sentrum.

Cavtat har flere små idylliske strender, og det finnes nok av disse på det som kalles ”Dubrovnik-rivieraen” til at du kan dra på en liten oppdagelsesferd.

Er du glad i mennesketitting er dette stedet. Cavtat er et favorittsted for både lokale og internasjonale kunstnere, og har du hellet med deg havner du ved siden av en berømt maler eller skulptør.

På havbunnen utenfor Cavtat ligger et av verdens merkeligste museer. På 30 meters dyp ligger et 2400 år gammel skipsvrak med en last av amforaer som skulle være verdt millioner i antikkhandelen. Mens man på vanlige museer verner om de arkeologiske funnene ved å legge dem i montre, har man her på havbunnen bygget et stort stålbur rundt skipet i stedet.