Informasjon om reiseråd

Frem til nå har Utenriksdepartementet frarådet alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, og reiserådet gjelder til og med 20. august 2020. Land som ble unntatt dette reiserådet den 15. juni 2020, er Finland, Island, Danmark, Færøyene og Grønland.

Folkehelseinstituttet skal innen 15. juli 2020 utarbeide en liste over land vi kan reise til i EØS/Schengen-området fra og med 15. juli, basert på smittesituasjonen.


Vi vil minne om at du selv må undersøke hvilke lokale restriksjoner og eventuelle karanteneregler som gjelder for det landet du vil besøke. Ofte finnes aktuell reiseinformasjon på Norges ambassader i respektive land.


For mer informasjon, besøk: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/fakta/reiserad-knyttet-til-nytt-koronavirus-coronavirus/ eller https://www.regjeringen.no/no/tema/utenrikssaker/reiseinformasjon/


Informasjonen ble oppdatert 1.juli 2020.

Restplasser i juli til Bodrum

Sammenlign og bestill reiser fra alle ledende reiseselskap
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Om Bodrum Bodrum-halvøya, Tyrkia

Barnevennlig
Historie
Sandstrand
Sol & bad
Steinstrand
Vannsport

Glem Crocksene om du skal på ferie i Bodrum. Her ligger yachtene på rad og rekke i havnen og luksushotellene fylles med glamorøse jetset-mennesker.

Denne trendy byen har to ulike bydeler; partydelen i øst og luksusdelen i vest. I marinaen står de eksklusive seilbåtene i kø for å få de beste plassene og langs den palmekantede gågaten ligger det mange bra restauranter.

Noen hundre meter øst for båthavnen starter stranden og partygaten Cumhyriet, eller ”bar street” som den også kalles. Her er det i stedet barer og klubber som ligger tett i tett, og du finner også noen av verdens mest trendy klubber her, slik som Halikarnas som har plass til 4000 personer.

På den lille halvøya som skiller disse to bydelene fra hverandre ligger en av Bodrums mest imponerende severdigheter – festningen Bodrum Kalesi. Denne borgen ble bygget av malteserordenen på 1400-tallet og er en av de mest fotograferte byggverkene i Tyrkia.

Vil du få litt avveksling fra stranden i sentrum kan du ta deg en lengre tur (eller en kort taxitur) til nabobyene Gumbet eller Bitez. Her er det ikke bare masse fin sand, men også aktiviteter som dykking, windsurfing og mange andre vannsporter. Med sykkel, lokalbuss eller egen bil kan du ta litt lengre utflukter ut på Bodrum-halvøya. Her venter et vakkert landskap og flere sjarmerende landsbyer.

Ruinene etter verdens mest berømte mausoleum ligger bare noen minutter unna havnen i Bodrum. Her lå den ekstremt kostbare graven til den lokale mannen Mausollos som døde i 353 f.Kr. Dette monumentet var så imponerende at det ikke bare var et av antikkens syv underverk, det har også gitt navn til denne typen graver i ettertid. I dag finnes det kun ruiner igjen, men på det lille museet kan du se modeller av hvordan det så ut før.

4timer
Flytid fra Oslo

Reisemål som ligner Bodrum