Publisert 9 januar 2012

Det er enkelt å være turist i Khao Lak som ligger cirka en time nord for PhuketThailand vestkyst. Den store, fine stranden med gyllengul sand er aldri overfylt, sentrum er så lite at du enkelt kan ta deg rundt til fots og det finnes massevis å gjøre både på land og på vann.

Kort og godt

Khao Lak har i flere år vært et av de mest populære reisemålene i Thailand, og mange reiser hit på charterferie. Spesielt barnefamilier og par trives bra her, det er ikke noe partysted selv om det finnes barer og puber om man vil gå ut på kvelden. Forvent deg bare ikke fest hele natten, da er det Patong Beach på Phuket du skal reise til. Khao Lak er navnet både på byen og nasjonalparken der den ligger.

Bli kjent med Khao Lak

De fleste hotellene i Khao Lak ligger ved havet, enten ved Bang Niang-stranden eller Nang Thong-stranden som begge har kort vei til sentrum. Du kan også bo ved White Sand Beach, Bangsak Beach eller Khao Lak stranden som er den som er nærmest sentrum. Sentrum heter Bang La On, men blant turister går det under navnet Khao Lak. Her finner du de fleste butikker og restauranter, men det finnes også et mindre sentrum ved Bang Niang stranden. Herfra går det en vei nordover og det tar cirka 15 minutter med bil til de hotellene som ligger lengst bort. Hotell som ikke har gangavstand til sentrum tilbyr ofte shuttleservice. Det finnes mange hotell i Khao Lak, og det er noe for enhver smak. Du kan bo på de flotteste luksushotell med butlerservice og rom med privat basseng, eller enklere hotell med bare det aller mest nødvendige. Størst er utvalget av hotell med 3 eller 4 stjerner, de fleste på stranden. Veldig mange hotell er bygd med tanke på barnefamilier, og flere har barneklubb med skandinavisk personal.

Tilbring dagen på eller i vannet

Khao Lak er et perfekt utgangspunkt for dykke- og snorkelutflukter. Mange velger og dra ut på dykkerutflukter til magiske Similian Islands på en live-aboard båt der man bor ombord i et eller flere døgn og gjør flere dykk i løpet av tiden. Inne i sentrum finnes flere dykkefirmaer som arrangerer slike turer, eller om du reiser med charter kan du få hjelp av guidene til å bestille en tur. Vil du holde deg litt nærmere land, men likevel i vannet kan du lære deg å surfe.

Opplevelser på land

Foretrekker du å holde deg på land så kan du dra på jungelutflukt, kanskje på elefantryggen om du ikke vil gå selv. En heftig opplevelse! Vil du ha litt mer liv og røre, kanskje shoppe litt, er det perfekt å dra på en dagsutflukt ned til Phuket. Der får du kjøpt alt du trenger og litt til. Klær, filmer, vesker – det meste er kopier, men mye er bra. Vil du gjøre noe helt annet i noen timer kan du gå på matlagingskurs og lære deg å lage riktig thaimat slik at du kan imponere på venner og kjente når du kommer hjem.

Late dager på stranden

Stranden er noe av det beste med Khao Lak, spesielt for de den er så lang og bred at du aldri får følelsen av at det blir overfylt. Her er det ingen strandselgere og veldig få solstolutleiere – solstoler finner du i forbindelse med hotellene som ligger på stranden. Uansett hvilken av strendene du velger å bo ved så er det like fint. Det blir mange late dager på stranden når man er i Khao Lak!

Slik kommer du deg hit og rundt

I vinter kan du reise med direktecharter til Phuket fra Norge og derfra er det bare en time med transferbuss til de første hotellene i Khao Lak. Du kan også reise hit med rutefly, da med minimum et stopp på veien, og du lander også da på Phuket flyplass. Flyreisen til Phuket fra Norge tar cirka 11 timer. Når du er i Khao Lak så kommer du deg enklest rundt med taxi eller tuk-tuk om ikke hotellet du bor på har shuttleservice.

Finn billige reiser til Ban Khao Lak, Phangnga, Thailand.

Charter til Khao Lak