Familiens Khao Lak

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: sofieja, medlem siden 2009
Foto: susa60, medlem siden 2008
Foto: Ving
At Thailand er et barnevennlig reisemål er ingen hemmelighet, men det finnes steder i landet som passer ekstra bra for de som reiser med barn – Khao Lak er en av dem.
Publisert 31 oktober 2012

Khao Lak har det meste som man lengter etter når man sitter hjemme i Norge og drømmer om å reise til Thailand. Langstrakte strender, fine hotell med fantastiske bassengområder og den gode maten. Her guider vi deg til barnefamiliens Khao Lak.

De beste strendene

Små barneføtter liker myk sand å springe i, og det finnes det mye av i Khao Lak. Stranden er bred og har sin spesielle gyllengule sand, og i tillegg er det langgrunt i vannet. Det er god plass på stranden, ingen solsengutleiere, bare noen få solsenger nedenfor hvert hotell, ingen selgere som maser på deg. De fleste hotellene i Khao Lak ligger på eller veldig nært stranden. Dette er virkelig paradiset for barnefamilier.

Opplevelser for hele familien

Når man bor i Khao Lak skal man passe på å dra ut på en båtutflukt til Surin Islands. Det er en herlig dag på havet og rundt øygruppen treffer man på både fargeglade fisker og havskilpadder – garantert morsomt for ungene. En annen utflukt som bruker å være veldig populær er en jungeltur der man tar seg frem ved hjelp av både kano, til fots og ikke minst på elefantryggen. Reiser man med små barn kan man med fordel bo på et hotell med skandinavisk barneklubb som er veldig flinke til å finne på morsomme aktiviteter, og barna får treffe nye venner. Du som derimot reiser med litt eldre barn kan bli med på et thailandsk matlagingskurs, en morsom aktivitet som familien kan gjøre sammen og som avsluttes med et godt måltid som man har laget selv.

Ut å spise

Det er ingen hemmelighet at det finnes mye sterk mat i Thailand – kanskje ikke perfekt for de minste, men det er aldri noe problem å få mat tilpasset små munner. En favoritt når man bare vil ha noe kjapt og godt er de thailandske pannekakene som selges fra små gateboder overalt. Fylt med det du måtte ønske – barna kommer til å elske den med nutella, banan og kokos! Thailendere elsker barn så man er alltid hjertelig velkommen på alle restauranter. Det er ikke uvanlig at barna får veldig mye oppmerksomhet og foreldrene får tid til å spise og nyte sin egen mat mens barna leker med de som jobber der. Den ferske frukten som man får kjøpt overalt smaker godt i varmen, og er en bra måte å få i barna både litt mat og væske.

Hotell for barnefamilier

Det finnes et stort utvalg av hotell i Khao Lak, og de aller fleste er strandhotell. Standarden er høy og selv et trestjerners hotell er veldig flott. Det finnes store resorter og mindre hotell så det er ikke noe problem å finne et som passer for deg og din familie. Vil man ha mange fasiliteter og barneklubb er Blue Village Mai Khao Lak og SunGarden Emerald Beach Resort & Spa bra valg. Vil du ha alle fasilitetene, men klarer deg fint uten barneklubben og underholdningen på kvelden er La Flora Resort & Spa et bedre valg.
Her kan du se alle charterhotell i Khao Lak.

Slik kommer du deg hit og rundt

Det går direktecharter til Phuket fra Norge og derfra er det bare en time med transferbuss til de første hotellene i Khao Lak. Du kan også reise hit med rutefly, da med minimum et stopp på veien, og du lander også da på Phuket flyplass. Flyreisen til Phuket fra Norge tar cirka 11 timer. Når du er i Khao Lak så kommer du deg enklest rundt med taxi eller tuk-tuk om ikke hotellet du bor på har shuttleservice.


Charter til Khao Lak