Turen går til Phuket

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: Thinkstock
Vi kan aldri få nok Thailand, og da spesielt Phuket. Hvert år så setter charteroperatørene opp flere flyavganger, og det blir flere valgmuligheter for de som vil reise med rutefly. Her guider vi deg til ferieøya Phuket.
Publisert 18 november 2011

Thailand vestkyst ligger evig populære Phuket. Det er ikke så lenge siden det fortsatt var et eksotisk reisemål, men med flere direktefly fra Norge har det raskt blitt et av våre mest populære feriesteder. Nå har “alle” vært her, men det er fortsatt mulig å finne små strender bortenfor allfarvei.

Bra å vite om Phuket

Når man kommer hit som turist så er det størst sannsynlighet for att man havner på øyas vestre kyst. Her ligger alle charterhotellene og flyplassen. De som reiser rundt på egenhånd, eller skal reise videre ut i Thailands øyverden, kommer før eller senere ned mot øyas sørlige spiss der det finnes flere mindre turistifiserte strender. Her ligger også byen Chalong Bay som er et bra utgangspunkt om man skal reise videre med båt. Midt på øya ligger små landsbyer, gummiplantasjer, ananasplantasjer og Phuket Town i øst.

Velg rett sted å bo

De fleste velger som sagt å bo på vestkysten, og det er viktig at man velger rett strand. En av de mest kjente er Patong som ligger midt på vestkysten. Her er nattelivet heftigere enn noe annet sted i Thailand. Her finnes massevis av restauranter, shoppinggater og kjøpesenter, en bargate som holder det gående døgnet rundt og en fin sandstrand. Nabostranden Karon er litt roligere og mer familievennlig. Kata er den minste av de tre nabostrendene og er litt mer eksklusiv. Lengst opp på vestkysten ligger to små, herlige strender, Nai Yang og Nai Thon. Hit drar man for å sole, bade og kanskje ta en massasje på stranden. Rett nord for Patong ligger Kamala, Surin og Bang Tao. Tre strender som er litt mer eksklusive med flere luksushotell, men også enklere hotell som har bra priser. Her trives spesielt par og barnefamilier bra. Nai Harn, som ligger lengst sør på Phuket, er en liten strand i en vakker lagune. Her er det fortsatt ganske stille og rolig, selv om det finnes et helt okay tilbud av restauranter og barer.

Opplevelser på Phuket

Mange av aktivitetene på øya er på eller under vann. Her kan du dykke, snorkle, surfe, vindsurfe eller dra på en utflukt med kajakk. Reiser man med charter kan man velge å bli med på arrangerte utflukter med skandinavisk guide, eller så fikser man det selv. Tilbudet er stort og man kan ta hjelp av resepsjonen på hotellet eller gå til et av de mange små reisebyråene som finnes overalt der det er turister. Kjøp ikke første og beste, sammenlign priser, båter og antall personer som de tar med på utflukten så slipper du å få noen overraskelser. En fin dagsutflukt som ikke inkluderer vann er å dra til Big Buddha på Nakkerd Hill, en enorm statue som er en av de mest populære severdighetene i Thailand. Om du er her på helgen er det er stort marked rett utenfor Phuket by der du kan kjøpe alt mellom himmel og jord. Det er også populært å ta et kurs i thailandsk matlaging, og det finnes flere forskjellige å velge mellom. Noen varer bare et par timer mens andre går over flere dager.

På tide å fylle kofferten

Det er nesten umulig å ikke shoppe noe når man er i Thailand. Det finnes så mye å velge mellom til fantastiske priser. Du kan alltid prute så lenge du gjør det med et smil. Størst utvalg finner du i Patong og Phuket by, men på alle turiststeder finnes det butikker som selger kopier av kjente merkeklær, vesker, cd-er og dvd-er og sko. Man kan også finne fine innredningsbutikker med lamper, puter av thaisilke og annet krimskrams. Noe du også kommer til å se overalt er skreddere som syr opp klær for en billig penge. Regn med å bruke litt tid for at du skal få det som du vil, og vær nøye med å sjekke kvaliteten på det ferdige produktet.

Slik kommer du deg til Phuket

Fra Norge går det direktefly med charter på vinteren, noen med tekniske mellomlandinger på veien. Rutefly går også, da med et eller flere stopp på veien. Man lander da på Phuket International Airport og derfra kan man ta buss, minibuss, limousine eller taxi. Vanlig buss er billigst, men da må du reise via Phuket by som er en stor omvei om du skal til strendene på vestkysten. Uansett hvilket transportmiddel du velger så burde du avtale pris på forhånd. En minibuss fra flyplassen til Patong koster cirka 150 baht. Reiser man med charter er det bra å bestille transfer hos charteroperatøren, så slipper man å tenke på det når man kommer fram.

Finn billige reiser til Phuket, Thailand.

Flybilletter til Phuket med rutefly

Fant du ikke det du leter etter? Mer charter til Thailand her. Charterreiser til Phuket

Fant du ikke det du leter etter? Søk flere fly her.