Topp 5: Barnevennlige reiser

Stineb
Reiseguiden, besøkt 18 land

Foto: iStock
Sitter du og lurer på hva familien skal gjøre neste sommer? Eller i høstferien/juleferien/vinterferien? Noen reiser funker bare bedre for barnefamilier, så vi har laget en liste – kanskje finner dere den neste ferien her?
Publisert 5 oktober 2018

Hva passer deg og din familie? Her tipser vi om fem barnevennlige måter å reise på.

1. Charter

Klassikeren som mange barnefamilier trekkes mot hver gang når det kommer til utenlandsferie – og det er ingenting feil med det! Enten man velger den enkleste typen med fly, transfer og et vanligt hotell eller om man går all in med barneklubb, all inclusive, is hele dagen, badeland og spesielle rom for de som reiser med spedbarn så er det ingen hemmelighet at det er en vinner. Og vi vet jo alle at glade barn = glade foreldre!
Finn din barnevennlige charterreise her.

2. Disney

Alle barn elsker Disney. Bare ta med barna til en av verldens mange Disneyparker, så vil du se beviset på dette. Spørsmålet er bare hvilken du skal velge? Den største er Disney World i Florida, orginalen er Disneyland i California. Men da betyr jo det en lang flyreise, så hvorfor ikke dra til Disneyland i Paris, bare to timer unna med fly, eller kanskje bare ta toget? Det finnes også flere Disneyland i Asia – nærmere bestemt i Tokyo, Shanghai og Hong Kong.
Finn din reise til Disney World her.

3. Cruise

Fra å ha vært en ferieform for rike pensjonister er cruise i dag blitt noe som passer for nesten alle, og barnefamilier spesielt pleier å verdsette denne behagelige reiseformen. Her får man får sett mye samtidig som man slipper å reise fra hotell til hotell. Det holder å pakke kofferten én gang, eller hva? Det finnes mange cruiserederier, men noen retter seg mer mot barnefamilier enn andre, som for eksempel Royal Caribbean Cruise Lines, Disney Cruises, Norwegian Cruise Lines og MSC Cruises, for å nevne noen. Her finnes det alt fra barnepass, store badeland med opptil fire vannsklier, ziplines, filmvisning av de mest populære barnefilmene akkurat nå, bowling, minigolf og så klart hytter som er spesielt utrustade for deg som reiser med barn.

4. Longstay

Drømmer du om å flytte utenlands for en kortere periode? Da er det perfekt å passe på å gjøre dette mens barna er små, mer spesifikt før de starter på skolen. Hvorfor ikke ta en del av barselpermisjonen i et annet land enn Norge? Populære reisemål for longstay er blant annet Hawaii, Thailand, Cape Town & California. Felles for de fleste er at de har gode sykehus og at man gjerne slipper land med smittsomme sykdommer som for eksempel malaria. Så gjør drømmen til virkelighet, men sett av godt med tid til planlegging før reisen. Sjekk ut blogger av andre som har gjort det samme før dere, så får dere mange gode tips på “do´s & dont´s”.

5. Lei ei hus

Å leie hus istedenfor å bo på hotell er perfekt om man reiser med barn. Det finnes jo kjente utleiesider som airbnb.no der man finner alt mellom himmel og jord når det kommer til hus og leiligheter. Andre retter seg mer til barnefamilier, men har også en litt høyere prisklasse som Kid & Coe (www.kidandcoe.com). Her er alle hus & leiligheter tilpasset for barn i ulike aldre. Og her finnes det virkelig mange gullkorn! Å leie et hus passer også perfekt om man reiser med besteforeldre, søsken med sine familier, venner og deres barn, og trenger litt mer plass.


Tilbud – Barnevennlige reiser