Topp 4 i Lisboa

Lillindgren
Medlem sedan 2014

Foto: lillindgren, medlem siden 2014
Foto: lillindgren, medlem siden 2014
Foto: lillindgren, medlem siden 2014
Foto: lillindgren, medlem siden 2014
Foto: lillindgren, medlem siden 2014
Foto: lillindgren, medlem siden 2014
Vårt medlem Linnéa, alias Lillindgren, tilbragte fire uker i Lisboa hvor hun rakk å bli kjent med den portugisiske hovedstaden på ekte. Hun beskriver byen som en cocktail av historie, uteliv, strand, romantikk og god mat. Her er hennes beste tips.
Publisert 23 mars 2017

Lisboa kan sammenlignes med en litt mer moderat lillebror til Barcelona. Det jeg liker best med Lisboa er kontrastene – byen er en fin cocktail av historie, uteliv, strand, romantikk og god mat. Her blandes modernitet med gamle tradisjoner. Portugiserne er veldig gode i engelsk og nesten hver eneste lille kafé tilbyr gratis wifi, noe som gjør det lett å komme seg frem i byen. Men det faktum at Lisboa er Vest-Europa eldste by gir det en atmosfære av antikk mystikk. Her er mine beste tips:

Strender

Har du en hel dag å tilbringe i solen er den gamle fiskelandsbyen Cascais et must – her mikses lukten av nyfanget stekt fisk med bruset fra havet. Stranden sies å være en av regionens vakreste. Den ligger 40 minutter med tog fra Lisboas sentralstasjon Cais do Sodré og koster rundt seks Euro tur/retur. Har du mindre tid er også en av de mer nærliggende strendene å anbefale – Santa Amaro for den som foretrekker en familiefølelsen og Carcavelos for de partysugne, der strandbarene står på rad og rekke og vannsporter er en stor hit.

Bairro Alto

Tilbringer du kveldene her – i et av Europas mest livlige område – kan det ikke bli annet enn bra. Du blir servert caipirinhas i halvlitersformat for bare fem Euro, som helst bør drikkes ute på gaten blant turister, lokale gatemusiker og studenter. Trenger du en pause fra de sterke drinkene og gatelivet kan du gå inn på en av de små jazzklubbene som frister med lokal livemusikk hver kveld.

Utsikter

Lisboa er kjent som ”de seks høydenes by” noe som har resultert i at det kryr av vakre utsiktsplasser. Fra disse kan du betrakte byen, havet og jesusstatuen, og det er også utmerkede steder for å hvile føttene eller ta deg en kaffe. Mirador de Santa Catarina er min favoritt og ligger i nærheten av byens mest sentrale torg Praça Luís de Camoes. En annen – Miradouro de Sao Pedro de Alcantara – finnes langs kvarteret Bairro Alto og derfra får du en fantastisk utsikt over Lisboas middelaldrende slott. De syv høydene gjør byen utrolig kupert og en uplanlagt dag i byen kan lett forvandles til en liten treningsøkt. Ta med gode tursko og et kart om du vil ha nok energi igjen til å danse natten lang.

Takterrasser

Lisboa går nok inn på topplisten over byer som utnytter sine mange vakre tak, og her fylles de med tørste gjester. Favoritten er The Park – byens kanskje mest hemmelige bar. Den er bygget på toppen av et parkeringshus og du tar deg inn via selve parkeringen. Inngangen er umulig å finne om du ikke vet om den, men vel oppe møter du en magisk utsikt og en trendy atmosfære. Andre takperler er bohem-inspirerte Lost In, som ligger i det populære området Principe Réal, samt Sky Bar som er å finne lengst oppe i det glamorøse Tivoli Hotel, midt på den poshe paradegaten Avenida de Liberdade.

Slik kommer du deg hit

Det er ikke så mange alternative ruter til Lisboa fra Norge da det per i dag kun er TAP Portugal som flyr direkte. Så book i god tid for å unngå høye priser! Lisboas flyplass ligger inne i byen og det går tunnelbane dit. Så for den som reiser på budsjett – ta tunnelbanen til hotellet, det tar cirka 30 minutter inn til sentrum og koster 1,4 Euro. Tunnelbanen er dessuten veldig moderne og har gratis wifi på stasjonene – så pass på å laste opp første reise-selfien mens du venter! Ellers er taxi i Portugal billig og du burde kunne komme deg fra flyplassen og inn til sentrum for maks 200 kroner.

Finn din reise til Portugal:

- Fly til Lisboa
- Hotell til Lisboa


Fly til LisboaHotell i Lisboa