Nybegynnerguide til Lisboa

Nina
Reiseguiden, besøkt 28 land

Foto: iStock
Foto: Thinkstock
Lave priser, gammeldags sjarm, strender og 300 soldager i året. Lisboa er en weekendperle som bare venter på å bli oppdaget.
Publisert 12 mars 2018

Lisboa er bygd på syv åser og kalles ofte for “The City of Seven Hills”. Portugal hovedstad oser av romantikk og gammel sjarm, og har lenge vært populært blant forfattere og kunstnere. Sett deg på en av de ikoniske gamle trikkene og utforsk en av Vest-Europa billigste byer.

» Se weekendpakker til Lisboa

Se og gjøre

Det er mye å finne på i Lisboa. Start gjerne oppholdet her med å ta trikk nummer 28 opp til den gamle festningen Castelo de Sao Jorge der du får en vakker utsikt over byen. I den nærliggende bydelen Alfama kan gå på oppdagelsesferd i de trange gatene. Som en kontrast til den gamle arkitekturen kan den interesserte besøke området der verdensutstillingene holdt til i 1998. Området rundt elven går under navnet Parque de Nações, og i tillegg til spennende arkitektur finnes det mye shopping og fornøyelser her.

Shopping i Lisboa

Noen typiske produkter å kjøpe med seg hjem fra Portugal er portvin og vakre fliser. Sistnevnte kan bli et kult minne som du kan pynte med på kjøkkenet eller på badet. Om du er på jakt etter billig shopping skal ta deg til markedet Feira da Ladra, “tyvenes marked”, i bydelen São Vicente de Fora i nærheten av Alfama. Til tross for det litt annerledes navnet er markedet selvfølgelig helt lovlig og her kan du få kjøpt litt av hvert. I området Baixa finner du tradisjonelle butikker og på paradegaten Avenida da Liberdade ligger de store, internasjonale motehusene. På Rua Augusta ligger klesbutikker som Zara og Mango. Området Bairro Alto er fullt av småbutikker med fokus på second hand, innredning og musikk.

Restauranter og fornøyelser

I det elegante området Chiado blandes gammel og nytt. Her ligger moderne designbutikker side ved side med gamle bokhandlere og kafeer. Lisboerne er de europeerne som bruker mest tid på kafé i hele Europa, så om du elsker kaffe er dette stedet for deg. En velkjent kafé på shoppinggaten Rua Garrett er Café Brasileira. Her brukte poeten Fernado Pessoa å sitte og den dag i dag tar besøkere bilde av seg selv sammen med bronsestatuen av han som står utenfor. Bairro Alto er også Lisboas hotteste fornøyelsesområde, og her er det mange bohemiske barer og klubber. Nattelivet er livlig og spennende, men kommer først i gang sent på kvelden. På restaurant er det vanlig å bli servert fisk og skalldyr, så om du liker sjømat så kommer du ikke til å bli skuffet. Noen restauranter er stengt på søndager så dobbeltsjekk gjerne om det er åpent om det er en spesiell restaurant du gjerne vil spise på.

Dagsutflukter og strandliv

Ikke nok med at det finnes mye å se og gjøre i Lisboa, utenfor byen finner du også mange interessante severdigheter. Byen Sintra som står på Unescos verdensarvliste ligger bare 2,5 mil utenfor Lisboa og hit burde du dra selv om du bare er her en helg. I Sintra ligger det eventyrlige palasset Palácio Nacional de Sintra som du absolutt ikke bør gå glipp av. Frister det å bade i havet bør du dra til kystbyene Cascais eller Estoril – du kommer det dit på 15 minutter med pendeltoget. Sistnevnte er litt mer elegant med flere kasino og eksklusive restauranter, men Cascais er mer som en liten fiskerlandsby. Begge byen er populære blant lokalbefolkningen i Lisboa om sommeren. Området rundt Lisboa har også mange fine golfbaner, så om du liker å spille golf har du kommet helt rett.

Slik kommer du deg hit

Det tar 4 timer å fly til Lisboa direkte. TripX Travels er blant de som har pakkereiser hit med rutefly, men det går også fint å sette sammen en reise på egen hånd. Fra Norge går det en direkterute med det portugisiske flyselskapet Tap Air Portugal, eller så kan du fly med en mellomlanding med for eksempel Ryanair og KLM. Flyplassen ligger cirka 5 kilometer utenfor Lisboa og det tar cirka 30 minutter med buss til sentrum. I byen kommer du deg enkelt rundt med taxi, trikk og buss, og om du skal lengre bort tar du pendeltoget.

I Reiseguidens søkemotor finner du din reise til Lisboa:
» Se weekendpakker til Lisboa
» Flybilletter til Lisboa
» Hotell i Lisboa
» Leiebil i Lisboa


Billig fly til Lisboa

Tilbud – Weekend

Om Lisboa Portugal, Europa

Portugals hovedstad Lisboa er en pittoresk havneby med de sentrale delene av byen fordelt på syv åser. Her venter et spennende kulturliv, labyrintlignende gater, shopping og vakre gamle trikker.Fra byen er det også kort vei til de to strandbyene Estoril og Cascais.

Elevador de Gilda
1 / 36
Mosteiro dos Jerónimos
3 / 36
Utsikt över Lissabon
4 / 36
Rundtur i Lissabon
5 / 36
Utsikt över hamnen i Lissabon
7 / 36
Sjöfararmonumentet
8 / 36
Borggården Castelo São Jorge
11 / 36
Utsikt över Baixa från Castelo São Jorge
12 / 36
Costa de Caparica
13 / 36
Lissabonsk Patina
15 / 36
Utsikt över Baixa från Castelo São Jorge
16 / 36
Utsikt från Sao Jorge
18 / 36
Discoveries Monument
19 / 36
Mosteiro Dos Jerónimos
21 / 36
Lissabons sluttningar
22 / 36
Fästning från 1200 talet
23 / 36
Elevador de Santo Justa.
24 / 36
Igreja de Sao Vicente de Fora
25 / 36
Estrela basilikan, Lissabon
28 / 36
Små gränder i lissabon
29 / 36
Parc Eduardo VII
30 / 36
Praca de Comércio
33 / 36
Castelo São Jorge
34 / 36
Utsikt över Lissabon
35 / 36
Reis fra Haugesund til Lisboa