Strand, gresk mat og eventyr på Kalymnos

Louisenilsson92
Medlem siden 2017, besøkt 20 land

Foto: iStock
Foto: iStock
For knappe fire år siden reiste jeg til greske Kalymnos, en øy som er kjent for klatring, vandring, fantastisk mat og vakkert vann. Øya ligger cirka 45 minutter med båt fra den mer kjente øya Kos.
Publisert 11 april 2018

Fantastiske opplevelser

Om du aldri klatret før finnes det muligheter for å gjøre det her. Det er flotte og relativt enkle fjellvegger å finne grep om, og øya byr på hele 2700 klatreruter. Lei gjerne en lokal klatreguide så får du testet ut å klatre i et helt eventyrlig landskap med havet som bakgrunn. Jag lover deg at det kommer til å gi deg “Instagram-vennlige” bilder! Vil du ikke klatre finnes det andre spennende turer finnes det mye annet å gjøre. Kjøp et turklart og om det ikke er for varmt i luften kan du fint tilbringe en hel dag ute i naturen. For klatring og vandring kombinert med bading kan jeg anbefale å reise om høsten, da temperaturene er svalere.

Strender

Strendene på Kalymnos kan ikke sammenlignes med resten av Hellas, men det finns massevis av fantastiske bukter med vakkert vann her! Lei en bil og besøk noen av disse strendene: Myrties beach, Agios Nikolaos eller Platis Yialos, avhengig av hvor på øya du bor. Det er nok av trivelige tavernaer med kaffe, lunsj og det man skulle trenge for en dag på playan.

Drikk en frappé eller to

Personlig elsker gej den greske iskafen frappé og jeg synes den smaker aller best når man er litt for varm og trenger å bli kjølt ned litt. Besøk Sofrano's snack bar i Armeos med fantastisk kaffe og og enda bedre utsikt.

Lei en bil

Mitt beste tips er å leie en bil eller moped når du er på Kalymnos. Øya er fjellrik og det er fantastisk å oppleve den med bil. Du kan kjøre rundt på øya og oppleve små pittoreske landsbyer og herlige strender verdt å tilbringe noen timer ved.

Charterreiser med Apollo, Ving og TUI

Det finnes massevis av charterreiser til Kalymnos. Vanligsvis flyr man til Kos og drar deretter videre med ferge fra Kos til Kalymnos.

Slik kommer du deg til Kalymnos

Det går også an å fly på egenhånd til Kos og deretter ta fergen videre til Kalymnos.

Kalymnos i sommer? Finn reiser her:
» Charterreiser til Kalymnos
» Fly til Kos
» Tilbud til Hellas


Tilbud – Hellas