Publisert 1 mars 2023

På en weekendreise ligger fokuset som regel på shopping, severdigheter og restaurantbesøk. Hadde det ikke vært deilig å kombinere dette med avkjølende bad mellom slagene? Her er 6 spennende storbyer med strand.

Nice, Frankrike

Nice ligger på den franske rivieraen og utstråler luksus og eksklusivitet. Et steinkast fra shopping og kultur ligger Promenade de Anglais, en syv kilometer lang strandpromenade med palmer. Her ligger vakre rullesteinsstrender som perler på en snor, og vannet er klart og turkis. Noen av strendene er private og tar inngangspenger, men tilbyr da også enda mer service som for eksempel garderober og servering.
Se weekendreiser til Nice.

Barcelona, Spania

Barcelona lokker med severdigheter som Sagrada Familia, shoppinggaten La Rambla og herlige uteserveringer. Når havnekvarteret ble renset opp i ble havet mye mer tilgjengelig fra byen og den fine stranden Barceloneta lå plutselig midt i byen. Den ligger bare femten minutter å gå fra La Rambla, og er i dag byens eldste, største og mest sentrale strand med bra bademuligheter, serveringer og flotte luksushotell. Andre strender i nærheten er vakre Playa de la Mar Bella, barnevennlige Playa Nova Mar Bella og hippe Playa del Bogatell.
Se weekendreiser til Barcelona.

Palma, Mallorca

Mallorca hovedstad Palma er en historisk storby i miniformat. Her går du rundt på brosteinsgater, shopper i trendy butikker og spiser himmelsk god tapas. Den mest sentrale stranden finner du et kvarter å gå fra den gotiske katedralen. Her kan slappe av noen timer med å sole og bade, men det fineste badevannet finner du en kort bussreise bort, nærmeste bestemt østover der noen av Mallorcas fineste strender, Playa de Palma, ligger. Andre strender i området er Ciutat Jardí, Cala Mayor og trendy Es Portitxolet.
Se weekendreiser til Palma.

Split, Kroatia

Split ligger på Kroatia riviera og lokker med både storbypuls og historie. Kysten her har mange fine områder og på sommeren er det mange som bader og kjøler seg ned med et bad i Det adriatiske havet. Mest populær og mest sentral er den barnevennlige stranden Bačvice, en bred og langgrunn sandstrand. Andre fine strender en steinstranden Kaštelet, og den litt mindre Kašjuni. Du kan også ta bussen til Bene-stranden som veldig populær hos familier.
Se reiser til Split.

Lisboa, Portugal

Lisboa er en by man ofte glemmer når man planlegger en storbyferie med sol og bad. Denne byen er utrolig vakker, rimelig og har ofte veldig fint vær. I tillegg er utvalget av kaféer og restauranter som serverer god mat stort, og gå ikke glipp av den portugisiske vinen. Vil du gjøre mer enn å bare spise og drikke finnes det mange museum og golfbaner, eller hvorfor ikke gå å se en spennende fotballkamp. Siden temperaturen ligger på rundt 25 grader mellom april og oktober kan et bad i Atlanterhavet være både fristende og forfriskende. Nærmeste strand ligger 15 minutter utenfor byen i Estoril og Cascais, og dit kommer du deg enkelt med pendeltog.
Se weekendreiser til Lisboa.

Gdansk, Polen

Gdansk utgjør sammen med Gdynia og Sopot det sammenflettede trebyområdet som kalles Polen riviera. Storbyen Gdansk er en gammel havneby med severdigheter, sjarmerende gater og super shopping. Dessuten er det her kilometerlange hvite sandstrender som byr på avkobling og herlige bad. Sandstranden starter ved havnen og går deretter videre til eksklusive Sopot, Polens sommerhovedstad. Her ligger fokuset på strandliv og den brede og lange sandstranden er i absolutt verdensklasse. Obs: Denne strandbyen er aller best om sommeren, da temperaturene er ganske lik som i Norge.
Se weekendreiser til Gdansk.

Om havet ikke er det viktigste

Spiller det ingen rolle om du bader i havet så er både Paris og Berlin storbyer du kan kombinere med sol og bad. Her soler og bader du ved kunstige strender og basseng midt i byen. I Berlin har de også innsjøstranden Strandbad Wannsee.

På Reiseguiden kan du bestille din weekendreise:
Finn billige flybilletter
Finn en god pris på hotell
Se alle weekendreiser her