Sommeridyll på Makarska-rivieraen

Stine
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: iStock
Foto: Apollo
Foto: Apollo
På Kroatias riviera ligger strendene som perler på en snor, og det finnes massevis av aktiviteter for både liten og stor. Vi guider deg til Makarska-rivieraen.
Publisert 15 juni 2017

Det mest populære området går under navnet Makarska-rivieraen som består av mange små landsbyer mellom de to større byene Split og Dubrovnik. Her guider vi deg til noen av gullkornene i området.

Bo på rivieraen

Reiser du hit på charterferie havner du i byen Makarska, Tucepi eller Podgora, men det finnes mange andre fine byer i området for deg som kanskje bare kjøper en flybillett og gjerne fikser hotellovernatting selv. Brela har rykte på seg for å ha de beste strendene i området og Baska Voda er en livlig turistby med en fin strandpromenade. Den største byen på rivieraen er Makarska som er delt opp i to områder. Sentrum med havnepromenaden og det vakre torget, og hotellområdet som ligger langs en langs strandpromenade. Tucepi og Podgora er mindre turistbyer. Tucepi ligger cirka 4 kilometer fra Makarska og man kan sykle hit via en ganske kupert skogsvei eller ta en taxi på noen minutter. Podgora ligger lengst sør av charterbyene og har et hyggelig sentrum og en fin strandpromenade. Alle byene langs med Makarska-rivieraen er barnevennlige, og spesielt i Makarska finnes det massevis av lekeplasser og underholdning for de minste.

Spennende severdigheter

For de som liker å gjøre noe annet enn å bare ligge på stranden finnes det masse å se på Makarska-rivieraen. Halvveis mellom Makarska og Split ligger sjarmerende Omis som er en interessant plass å besøke. Se den gamle sjørøverborgen eller bruk noen timer på det lokale markedet. Et besøk i Sarajevo er også å anbefale. Gå ikke glipp av tunnelene som innbyggerne her bygde under krigen på 90-tallet. Disse var byens eneste kontakt med omverden i flere år. Er du av den sporty typen en kan du gå til toppen av Biokovofjellene som ruver opp bak byene på Makarska-rivieraen. Den høyeste toppen er Sveti Jure som ruver 1762 meter over havet. Et besøk i en av verdens vakreste byer Dubrovnik er også en selvfølge når man er her.

Aktiv ferie

Det blir stadig mer populært å være aktiv i ferien og på Makarska-rivieraen er mulighetene mange, spesielt er vannsport populært her. Kanskje vil du prøve deg på Kroatia nasjonalsport vannpolo? Tennis er også veldig populært her og det finnes tennisbaner nesten overalt. Det Adriatiske hav har også noen av Europa beste dykkeplasser med mer enn 300 arkeologiske funn langs med kysten. Liker du å fiske er du kommet til rett plass, fiskekort får du kjøpt på turistkontorene og noen dykkefirmaer. Foretrekker du mer fart og spenning kan du prøve vindsurfing, vannski og jetski.

Vakre strender og krystallklart vann

Kroatia er kjent for sine vakre strender og den veldig høye vannkvaliteten. Her er vannet krystallklart, mye på grunn av at nesten alle strender her er rullesteinstrender. Tenk på å ta med badesko eller sørg for at det blir ditt første innkjøp når du kommer hit. Feriebyene langs med Makarska-rivieraen har en eller flere vakre strender, noen med solsenger man kan leie, men det er mer vanlig å kjøpe seg en egen strandmadrass og parasoll.

Her kan du shoppe

Byene langs med kysten har et lite utvalg av butikker, men bortsett fra i Makarska som har en del bra shopping, er det mest turistbutikker. Vil du ha mer å velge mellom burde du dra til de større byene Split eller Dubrovnik. Her finnes massevis av butikker med shopping til bra priser, faktisk ganske mye billigere enn i Norge.

Slik kommer du deg hit

Man lander på Split flyplass og derfra er det cirka en time ned til rivieraen med transferbuss. Det går også fint å ta en taxi fra flyplassen om du ikke reiser med charter. Norwegian flyger direkte til Split i sommer. Flyreisen til Split tar cirka 2,5 time fra Oslo.

Finn din reise til Kroatia i sommer

Charter til Kroatia
Restplasser til Kroatia
Fly til Kroatia


Charter til Kroatia