Publisert 27 mai 2016

Øyene har flere solskinnstimer enn resten av landets badedestinasjoner. Selv om vinteren er høysesong i Thailand, finner du paradiset her også om sommeren. Beliggenheten til de tre øyene i Siambukten sørger for et fint og relativt jevnt klima og er derfor et populært reisemål året rundt.

Koh Samui

Koh Samui er en av Thailands mest populære ferieøyer. Her finner du det beste av Thailand samlet på én øy. Koh Samui er ikke er større enn at du tar deg rundt øya med bil på under 2 timer. Nyt dagene på langstrakte strender under palmene, eller utforsk den tropiske regnskogen. Ved feriebyene langs kysten er det et stort utvalg av hotell, restauranter, butikker, markeder, barer og fornøyelser. Enten du vil reise på første klasse eller velger en rimeligere variant vil du finne ditt drømmested her. Chaweng er en av de fineste strendene på øya og det mest populære turistområdet. Vil du oppleve noe utenfor turiststedene kan du dra på utflukt til vakre genuine landsbyer, vandringsstier, fossefall, templer eller besøke andre kulturelle severdigheter.
Her kan du bestille din reise til Koh Samui.

Koh Phangan

Koh Phangan er mest kjent for festglade mennesker, men her kan du også finne bortgjemte perler hvor du kan slappe av og ta livet helt med ro. Øya er mindre enn Koh Samui, men har en mer dramatisk natur med kupert terreng og klipper. Her finner du vakre strandviker med myk gulhvit sand og små resort hvor du kan nyte ferien i fred og ro. Eller du kan leve livet ved Haad Rin, som er den eneste virkelige turiststranden med full fart. Overnattingsstedene er både rimeligere og av enklere standard enn på naboøya Koh Samui. For å komme til øya må du først fly til Koh Samui, og ta båt videre til Koh Phangan.
Her kan du bestille på hotell Koh Phangan.


Koh Tao

Koh Tao er kjent for sitt dramatiske landskap, frodige jungler, vakre strender og fantastisk dykking. Dykkingen og snorklingen skal være blant verdens beste, og korallrevet er lett tilgjengelig for deg som vil oppleve den vakre verden under vann. Øya har et litt roligere tempo enn sine naboøyer og her finner du mer av det genuine Thailand. Vil du ha liv og røre finner du mest av det langs øyas vestkyst. Koh Tao har mange små bukter med vakre strender og klart vann, og er perfekt for en avslappende ferie. Hopp gjerne på en taxibåt for en utflukt til øyparadiset Koh Nan Yuan, de tre vakre øyene som er forbundet av sandbanker. For å komme til Koh Tao må du først fly til Koh Samui, og ta båt videre.
Her kan du bestille hotell på Koh Tao.

Slik kommer du deg hit

For å komme til øyparadiset i Thailand flyr du via Bangkok til Koh Samui. Derfra tar du båt videre ut til de andre øyene. Du kan også fly til Bangkok og ta tog eller buss til Chumphon eller Surat Thani, og båt ut til øyene. Sistnevnte er mer tidkrevende, men du får sett mye underveis. Ving og Star Tour tilbyr pakkereiser med rutefly.

Finn din reise til Thailand på Reiseguiden.no:
- Charterreiser til Thailand
- Restplass-reiser til Thailand
- Hotell i Thailand
- Fly til Thailand