Snart åpner kranene på årets største ølfest

Maria
Reseguiden

Foto: GNTB/Rainer Kiedrowski
Foto: viator, medlem siden 2007
Verdens største ølfest feirer 200 år. Er du nysgjerrig på når, hvor, hvordan og hvorfor? Da er det på tide å finne fram tyrolerhatt og lederhosen og bli med på en ølfest som savner sidestykke.
Publisert 3 september 2010

1. Hva er Oktoberfest?

En av verdens største folkefester som arrangeres i september/oktober hvert år i München i Bayern. Hele herligheten begynte 12. oktober 1810 med det kongelige bryllupet mellom Ludvig I av Bayern og prinsesse Therese av Sachsen-Hildburghausen. I år feirer dessuten Oktoberfest 200-årsjubileum – kan det bli festligere?

I anledning til festen blir det brygget en helt egen ølsort som serveres i enliterskanner som kalles Maß. Den spesielle ølen får bare brygges av lokale bryggerier i München, og servers i telt med plass til titusenvis av gjester. Totalt er det cirka 100 000 sitteplasser på festområdet.

2. Hvor er festen?

Festområdet heter Theresienwiese (“die Wiesn”), en stor eng som ligger i Ludwigsvorstadt-Isarvorstadt i München.

3. Når begynner den?

Åpningsseremoni der den første ølen tappes begynner klokken 12.00 den 18 september. Kranene er åpne fra 10.00 - 22.30 på ukedager og fra 09.00 - 22.30 i helgen. Har du øl igjen i glasset etter halv elleve har du heldigvis tid på deg til halv tolv for å drikke opp. For dem som er “hard core” er pubene “Käfer Wiesn-Schänke” og “Weinzelt” åpne helt til klokken 01.00.

4. Hva koster en øl?

En liter av oktoberfest-ølen vil ligge på mellom 8.30 og 8.60 Euro i de forskjellige teltene. Med dagens valuta blir det rundt 66 til 69 norske kroner.

Finn flybilletter til München


Hoteller i München

Fly til Tyskland