Nakensjokk i ferien

Ellinor
Reiseguiden, besøkt 19 land

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock
Bild: Thinkstock
Foto: treb, medlem siden 2007
Kanskje er du lei av bløte badeklær som klistrer seg fast til kroppen, eller så vil du bare pakke så lite som mulig når du skal ut å reise. Her er fem strender der du kan sole i blanke messingen.
Publisert 24 oktober 2011

Er du en innbitt nudist eller vil du bare at det skal være okay å droppe badeklærne en gang i blant? De som soler og bader på disse strenende har ikke en tråd på kroppen og brunfargen er mystisk nok helt jevn.

1. Little Banana Beach – Skiathos

Banana Beach er egentlig tre strender som ligger på rekke og rad, og den som tiltrekker seg flest nudister er Little Banana Beach. Navnet kommer fra formen og fargen på stranden – en gylden banan. Denne stranden sies å være en av de beste nudiststrendene i Hellas. Skiathos ligger i utenfor Hellas østkyst og tilhører øygruppen Sporadene.

2. Playa Maspalomas – Gran Canaria

Ved Gran Canaria vakre sanddyner mellom Maspalomas og Playa del Ingles soler man både med og uten klær. Det er først og fremst den midterste delen som er populær blant nudister.

3. Haulover Beach – Florida

Nakenstranden Haulover Beach er en del av et større strandområde i nærheten av Miami Beach. Hit valfarter besøkere fra andre deler av USA, men også fra Canada og resten av verden. På en dag med sol og blå himmel blir det raskt trangt mellom de nakne rumpene.

4. Orient Beach – St. Maarten

St. Maarten er nudistenes paradis i Det karibiske hav og er stemningen liberal til klær i det hele og det store. Vakre Orient Beach er den mest kjente nudiststranden her og mange velger også å bo på nakenvennlige Orient Beach Resort. Men også på andre deler av øya oppmuntrer man til nakenhet. En strandbar på Maho-stranden lokker med gratis drinker til topless-jenter.

5. Leucate Plage, Frankrike

Frankrike sydkyst ved grensen til Spania ligger Leucate-stranden. Den er en klassisk nudiststrand med gylden sand og rolig tempo. Noen nakenresorter deler på stranden, men den er åpen for alle.

Flybilletter til noen av nudiststrendene


Fant du ikke det du leter etter? Søk flere fly her

Charter til nakenbad på Skiathos


Charter til nakenbad på Gran Canaria


Fant du ikke det du leter etter? Finn flere charterreiser her